swe
Nyheter
Nyheter

Den snabba ökningen av biologisktnedbrytbara industrier för att minska koldioxidutsläppen

29 Jun, 2024 12:07pm

Regional utveckling satsar på att minska plastindustrin, försiktig med låg överkapacitet
Den 14 april hölls ett seminarium om högkvalitativ utveckling av plastprodukter (rörledningsindustri) i Huaiyang-distriktet, Zhoukou, Henan-provinsen. Wang Zhanjie, ordförande för China Plastics Processing Industry Association, uttryckte i sitt tal att han hoppas att Huaiyang-distriktets regering till fullo kan dranytta av varumärkesfördelarna med \"City of Plastic Products in China\", främja utvecklingen av industriell kedjeklustring och sträva efter att skapa ett högkvalitativt utvecklingshögland för plastproduktindustrin.
Det är underförstått att Huaiyang District har mer än 100 plastproduktföretag, med mer än 20000 anställda. Det årliga produktionsvärdet för relaterade industriernår 30,32 miljarder yuan, vilket står för mer än 29% av marknadsandelen i Henan-provinsen. Samtidigt som man planerar och bygger en industripark för plastprodukter har Huaiyang District lanserat ett byggprojekt förnedbrytbartnytt material för industripark, som kan producera 100 000 tonnedbrytbar jordbruksplastfilm, shoppingkassar, förpackningspåsar och andra serier av produkter årligen efter komplettering. Inför frågan om plastreduktion har många delar av landet börjat bygga relaterade projektparker.
Reportern fick reda på att förnärvarande bygger flera platser som Dongguan Sichun, Shandong Shouguang, Anhui Bengbu och Taiyuan i Shanxi eller har redan etablerat karaktäristiska industriella kluster av biobaseradenya material, vilket skapar industriella system representerade av biobaserade plattformsföreningar, biobaserade plaster och biobaserade fibrer.
Före 2019 var tillväxttakten för produktion och försäljning avnedbrytbar plast i Kina relativt långsam. Med främjandet av den andra upplagan av \"plastförbudet\" och \"dubbelt kol\"-policyn 2020, har produktionen och försäljningstillväxten avnedbrytbar plast i Kina ökat avsevärt.
Enligt en rapport från Zhongyan Puhua var produktionen och försäljningen avnedbrytbar plast i Kina 2021 302000 ton respektive 276000 ton, båda ökade med mer än 20% jämfört med föregående år. Den planerade årliga produktionskapaciteten under uppbyggnad överstiger 4 miljoner ton. Samtidigt påpekar rapporten att de befintliga biologisktnedbrytbara plastvarianterna och kostnadseffektiviteten på marknaden fortfarande är svåra att jämföra med traditionella plaster, vilket resulterar i ett begränsat användningsområde för biologisktnedbrytbar plast. Dessutom, enligt kraven i den andra upplagan av \"Plastic Prohibition Order\", som förbjuder och begränsar produktion, försäljning och användning av vissa plastprodukter, om den planerade produktionskapaciteten på 4 miljoner ton\/år avnedbrytbar plast är i drift kommer det att överträffa de strängaste policykraven för användning avnedbrytbar plast i framtiden. I slutet av den 14:e femårsplanen kommer det att finnas ett överkapacitetsproblem.
Samtidigt visar rapporten att den globala biologisktnedbrytbara plastsubstitutionsindustrin fortfarande befinner sig i de tidiga utvecklingsstadierna, och marknadspenetrationshastigheten måste snabbt förbättras. Bland dem har fossila plaster fortfarande den högsta marknadsandelen, med en andel på upp till 75 %, medan biologisktnedbrytbar plast endast står för 1 %, vilket lämnar ett stort marknadsutrymme.