swe
Nyheter
Nyheter

Råmaterial för tillverkning av massagjutning 2: bambumassa

29 Jun, 2024 2:16pm

Bambumassa är ett bra råmaterial för massagjutning (växtfiberformning) produkter. Bambufiber tillhör kategorin medellånga fibrer, med egenskaper som ligger mellan barrträ och lövträd.

Produkterna som tillverkas med bambumassa har stark seghet och är mindre benägna att spricka vid tillverkning av djupa produkter. Ytan är slät och delikat, med en hög vithet. Men efter friktion på produktens yta är det lätt att producera plyschliknande fibrer. När andelen bambumassa som används överstiger 40 %, bör malningsbehandling utföras för att eliminera uppkomsten av luddiga fibrer på produktens yta.

Bambumassa används ofta för att tillverka avancerade mobiltelefonförpackningar innerpallar, kosmetikaförpackningar och porslin. Det är ett bra råmaterial för massagjutning. Produktionen av produkter med komplexa former, små sluttningar och R-vinklar kräver i allmänhet tillsats av en viss andel bambumassa. På grund av bambumassaresursernas värdefullhet och dessnågot högre pris jämfört med bagassemassa, används den förnärvarande mest i en viss andel med bagassefibrer för att öka prestanda och minska kostnaderna.