swe
Nyheter
Nyheter

Många människor är medvetna om att matavfallet skadar miljön

29 Jun, 2024 2:29pm

Matleveransförpackningsavfallet har orsakat en betydande ökning av mängden hushållsavfall i städerna. Kapaciteten och slutbehandlingskapaciteten i en stads sanitetssystem, såsom deponier och förbränningsplatser, är begränsade, och trycket på stadens sanitetssystem är mycket högtnu. De flesta regioner har gradvis börjat förbjuda plast och införa biologisktnedbrytbara engångsprodukter för serviser.
 
Enligt data som släppts av Meituan takeaway, Elema, Baidu takeaway och andra takeaway-plattformar på internet är den totala dagliga ordervolymen för de tre takeaway-plattformarna i hela landet cirka 20 miljoner. Med den snabba utvecklingen av matleveransindustrin blir skadorna på miljön av matleveransavfall allt mer framträdande.
Nyligen visade en undersökning gjord av Social Survey Center of China Youth Daily i samarbete med Questionnaire Network på 2012 års svarande att 75,5 % av de tillfrågade har insett skadan av matleveransavfall för miljön. 41,1 % av de tillfrågade är villiga att betala för bortskaffande av hämtavfall. 66,9 % av de tillfrågade föreslog att man skulle främja biologisktnedbrytbara och miljövänliga matlådor för att minska användningen av plastmatlådor.
 
Bland de tillfrågade stod de födda på 1990-talet för 19,3 %, de födda på 1980-talet stod för 53,2 %, de födda på 1970-talet stod för 20,0 %, de födda på 1960-talet stod för 6,2 %, de födda på 1950-talet stod för för 0,9 % och övriga stod för 0,4 %.
75,5 % av de tillfrågade är medvetna om miljöfarorna med matleveransavfall
 
I undersökningen klickade 43,3 % av de tillfrågade ofta och 53,0 % klickade ibland.
En medieanställd i Zhengzhou, Xiao Zhao (pseudonym), beställer avhämtning tre till fyra gånger i veckan i genomsnitt. Han brukar jobba hårt för att göra klart och lämnar inga rester. De flesta avhämtningslådor slängs, ochnågra mycket stora plastlådor tvättas rena och används som färska lådor. avhämtningsväskor lämnas i allmänhet inte kvar.
Xiao Lin (pseudonym), en student från ett visst universitet i Shanghai, beställer inte ofta avhämtning. Ibland slänger han matlådan direkt i papperskorgen. Om det finns en klassificerad återvinningskärl, slängs den vanligtvis i en icke återvinningsbar papperskorg.
I undersökningen skulle 34,8 % av de tillfrågade separera plastavfall från köksavfall efter att ha ätit avhämtning, 50,0 % av de tillfrågade skulle ibland göra det och 15,2 % av de tillfrågade skulle aldrig skilja.
Xiaoxiao (pseudonym), en anställd på ett statligt ägt företag i Shenzhen, beställer knappast avhämtning. Jag vet inte om hämtning är hygieniskt, och hämtavfall utgör ett enormt hot mot miljön. Att inte beställa avhämtning skyddar också miljön.
Xiao Zhou ägnade inte särskild uppmärksamhet åt föroreningen av matleveransavfall. Enligt hans åsikt har matleveranslådor, som plastpåsar, redan blivit en del av livet.
Undersökningen visar att 75,5 % av de tillfrågade är medvetna om miljöns skadlighet av matleveransavfall, 10,9 % av de tillfrågade inte och 13,6 % av de tillfrågade har svårt att beskriva.
 
Förnärvarande kan det mesta av matleveransavfallet blandat med köksavfall, plastpåsar med matlådor och förpackningspåsavfall endast \"blandas\" i stadshushållsavfall, komma in i avfallsbehandlingssystemet och slutligen förbrännas eller grävasner som vanligt avfall. Professor Jiang Jianguo från Solid Waste Control Research Institute vid School of Environment vid Tsinghua University sa att värdet av att direkt återvinna matbehållare är relativt lågt. Ur sanitetssystemets perspektiv har förpackningsavfall från matleveranser orsakat en betydande ökning av mängden hushållsavfall i städerna. Kapaciteten och slutbehandlingskapaciteten för en stads sanitetssystem, såsom deponier och förbränningsanläggningar, är begränsade, och trycket på det urbana sanitetssystem är mycket högtnu. I framtiden, hur man hanterar matleveransavfall, om man ska minska det vid källan, hur man effektivt klassificerar och vägleder det och förbättrar återvinningsgraden, förutom att ta ut behandlingsavgifter från restauranger och matleveransplattformar, kräver också motsvarande policy vägledning inom teknik och ledning. Att förbättra material kommer att öka kostnaderna, och hur man gör konsumenterna villiga att spendera mer pengar på miljöskydd och ta på sig mer ansvar är alla frågor som måste övervägas.