swe
Nyheter
Nyheter

Kan biologisktnedbrytbara material verkligen brytasned?

29 Jun, 2024 2:19pm

Kan biologisktnedbrytbara material verkligen brytasned?
Denna undersökning fann också att det råder oreda konkurrens på marknaden för biologisktnedbrytbara produkter, vilket gör det svårt för konsumenter och operatörer att urskilja äktheten hos \"biologisktnedbrytbara produkter\".
 
En ingenjör från Shanghai Institute of Quality Supervision, Inspection and Technology påpekade att biologisktnedbrytbara material kan delas in i olika typer såsom biologisknedbrytning, fotonedbrytning, termisk oxidativnedbrytning och komposterbarnedbrytning. Tillämpliga standarder, produktionsprocesser och kostnader för varje typ är olika och graden avnedbrytning varierar mycket. I teorin bör produkter med höganedbrytningsnivåer föredras för användning; På marknaden är det dock svårt för konsumenter och företag att särskilja olika typer avnedbrytning, vilket resulterar i att kostnad och pris blir de främsta konkurrensfaktorerna för relaterade produkter. Som ett resultat kan de biologisktnedbrytbara materialen som företagen väljer intenödvändigtvis vara de mest idealiska miljövänliga materialen.
 
Samtidigt har småföretag och konsumenter större svårigheter att köpa biologisktnedbrytbara produkter. Förnärvarande anpassar stora köpcentra, stormarknader och cateringföretag oftast biologisktnedbrytbara produkter direkt till produktionsföretag, medan småföretag och konsumenter vanligtvis köper via kanaler som internet. Yangtze River Delta Consumer Protection Alliance fann genom flera onlineplattformar att det finns många produkter märkta som \"biologisktnedbrytbara plastpåsar\", med betydande prisskillnader. Men på grund av bristen på jämförande information har små företag och konsumenter inget sätt att avgöra äktheten.
 
Dessutom finns det också brister i detektionsmetoderna för biologisktnedbrytbara material. Till exempel kan testcykeln för biologisktnedbrytbar plast vara så lång som 3 till 6 månader, och kostnaden är relativt dyr; Om snabb detektering används kan endast komponenterna i plastprodukter detekteras, men \"innehållernedbrytbara komponenter\" är intenödvändigtvis relaterat till \"om plast kan brytasned\". Detta leder till en situation där biologisktnedbrytbara servisprodukter på marknaden blandas med fisk och fisk.
 
Konsumentskyddsexperter och standardexperter föreslår att det ärnödvändigt att upprätta en enhetlig identifieringsstandard för biologisktnedbrytbart material för att förhindra att dåliga mynt driver ut bra mynt och även underlätta identifieringen av köpare.
 
Vilka andra plastreduktionsidéer förutom substitut?
 
Yangtze River Delta Consumer Protection Alliance föreslog också att man skulle minska användningen av plastprodukter. Förutom att använda substitut kan den också utöka sitt tänkande utifrån förpackningsdesign och uppgradering av servicemetoder.
 
Till exempel visade en undersökning att matleverans har blivit en växande källa till plastavfall. 3,6 % av de tillfrågade beställer hämtmatnästan varje måltid, 22,4 % beställer hämtmatnästan en gång om dagen och 59,5 % beställer flera hämtmat i veckan. Konsumentskyddsavdelningen anser att denna uppsättning data visar att miljöhotet som orsakas av plastmatleveranslådor ökar dag för dag, och matleveransindustrin behöver omstruktureras.
 
Som svar på denna fråga uppgav Meituan att uppgradering av hämtförpackningar har blivit en viktig fråga för plattformens hållbara utveckling. Å ena sidan främja biologisktnedbrytbara måltidslådor. I slutet av förra året hade Meituan sponsrat 7 leverantörer för att utveckla 20 helt biologisktnedbrytbara matlådor och släppt 350 000 set för plattformshandlare att prova gratis. Optimering genomfördes baserat på feedback från handlare och konsumenter. Å andra sidan, genom vetenskaplig design, kan användningen av matlådor också minskas. Till exempel samarbetade Meituan med Detpak Packaging Laboratory och Bargain Pizza för att designa och utveckla enny typ av pizzakartong i plast. Dennya pizzalådan kan minska pappersanvändningen med 50 % och ersätta plastfästet som stöder pizzalådan med ett pappersfäste, vilket eliminerar plast.