swe
Nyheter
Nyheter

Nedbrytbar plast är också förbjuden i EU

29 Jun, 2024 2:11pm

I det globala förbudet mot plasttillverkning är biologisktnedbrytbar plastnu också förbjuden i EU.

I samband med globala plastförbud var det ursprungligen företagets idé att ersätta engångsplast med biologisktnedbrytbar plast. Helt biologisktnedbrytbara växtfiber (massa) gjutna produkter verkar ha en liten andel i ansiktet av den stora mängden biologisktnedbrytbar plast.

Nedbrytningen av biologisktnedbrytbar plast är dock villkorad. För det första måste biologisktnedbrytbar plast återvinnas och sedan komposteras för att heltnedbrytas. Men bara värdefulla saker kan effektivt återvinnas. I allmänhet kommer biologisktnedbrytbar plast att bli skör efter 6 månader och förlora sitt värde för återanvändning och därmed förlora sitt återvinningsvärde. Om den inte kan återvinnas för komposteringsbehandling kan biologisktnedbrytbar plast inte brytasnednaturligt.

På grund av att biologisktnedbrytbar plast inte kan brytasned heltnaturligt, har de faktiskt blivit en av de vita föroreningarnas bovar. Från och med den 3 juli har även biologisktnedbrytbar plast förbjudits att användas i EU.

Formgjutna produkter av växtfiber (massa) är verkligen miljövänliga produkter som kan brytasnednaturligt och är förnärvarande det enda hållbara alternativet till vissa plastprodukter. Till exempel, inom området massaformade servisförpackningar och massaformade industriförpackningar, är det ett bra substitut för många plastprodukter.

 

Från och med den 3 juli måste EU:s medlemsländer ta farväl av användningen av engångs- och biologisktnedbrytbar plast och endast tillåta användningen av återvinningsbar plast. EU-kommissionen har beslutat att de inte kan släppas ut på EU-marknaden eftersom den anser att plast är skadligt för livet i havet, biologisk mångfald och vår hälsa. Att minska användningen av engångsplastprodukter kan hjälpa till att skydda människors och planetens hälsa. Denna policy kan ha en betydande inverkan på våra kinesiska vänners och gatuvänners liv och arbete.

Låt oss se vilka föremål som gradvis kommer att ersättas av hållbara alternativ efter den 3 juli: till exempel ballonger, kapsyler med en kapacitet på högst 3 liter, koppar av polystyrenskum, engångsservis, sugrör och tallrikar. De enda föremål som får användas är återanvändbara produkter.

 

Livsmedelsförpackningsindustrin kommer också att tvingas att förändras, och livsmedelsförpackningar kommer inte längre att använda biologisktnedbrytbar plast och kan bara använda papper (att använda massa för att forma produkter är mer idealiskt).

Det finns också bindor, tamponger, våtservetter, påsar och bomullspinne. Filterspetsarna på cigaretter kommer också att förändras, och fiskeindustrin kommer att förbjuda användningen av plastverktyg. (Enligt Greenpeace slängs 640 000 ton fiskenät och verktygsplast i havet varje år, och i själva verket är de de främsta bovarna bakom havsförstörelsen.) Dessa produkter kommer att kontrolleras genom olika åtgärder, såsom att minska deras konsumtion och producenter som betalar \"föroreningsavgifter\".

Naturligtvis har sådana åtgärder också väckt kritik och kontroverser från många länder, eftersom denna åtgärd också kommer att ha stor inverkan på 160 000 jobb och hela plastindustrin i Italien. Och Italien gör också ett sista motstånd. Under de senaste timmarna har Roberto Cingolani, minister för ekologi och transformation, attackerat: \"EU:s definition av plastförbud är väldigt märklig. Man kan bara använda återvinningsbar plast, inte biologisktnedbrytbar plast. Vårt land är ledande inom biologisktnedbrytbar plast, men vi kan inte använda dem eftersom det finns ett löjligt direktiv som säger att \"endast återvinningsbar plast kan användas\".

Detta kan också påverka exporten av små råvaror från Kina. I framtiden kan export av plastprodukter till EU-länder bli föremål för restriktioner och materialkrav. EU lägger stor vikt vid miljöskydd, och det är därför det finns så många berömda stränder, vackra och klara hav och frodiga skogar. Jag vet inte om gatuvänner har märkt att till exempel snabbmat som McDonalds i det tysta har bytt ut plastsugrör och mugglock mot papperslock och papperssugrör. Kanske i de tidiga stadierna av genomförandet av åtgärderna kanske människor inte är vana vid dem, men de kommer gradvis att accepteras somnormen.