nl
Nieuws
Nieuws

De snelle opkomst van biologisch afbreekbare industrieën om de uitstoot van kooldioxide te verminderen

29 Jun, 2024 12:07pm

Regionale ontwikkeling zet in op het terugdringen van de plasticindustrie, op hun hoede voor overcapaciteit aan de onderkant
Op 14 april werd een seminar gehouden over de hoogwaardige ontwikkeling van kunststofproducten (pijpleidingindustrie) in het Huaiyang-district, Zhoukou, provincie Henan. Wang Zhanjie, voorzitter van de China Plastics Processing Industry Association, drukte in zijn toespraak uit dat hij hoopt dat de regering van het Huaiyang-district de merkvoordelen van de \"Stad van Plastic Producten in China\" volledig kan benutten, de ontwikkeling van industriële ketenclustering kan bevorderen en ernaar kan streven om een hoogwaardig ontwikkelingsland voor de kunststofproductenindustrie.
Het is duidelijk dat het Huaiyang-district meer dan 100 plasticproductbedrijven heeft, met meer dan 20.000 werknemers. De jaarlijkse productiewaarde van aanverwante industrieën bedraagt ​​30,32 miljard yuan, goed voor meer dan 29% van het marktaandeel in de provincie Henan. Tegelijkertijd met het plannen en bouwen van een industriepark voor plastic producten, heeft Huaiyang District een bouwproject voor een industriepark voor afbreekbarenieuwe materialen gelanceerd, dat jaarlijks 100.000 ton afbreekbare plastic landbouwfolie, boodschappentassen, verpakkingstassen en andere series producten kan produceren. voltooiing. Geconfronteerd met de kwestie van de plasticreductie zijn veel delen van het land begonnen met het bouwen van gerelateerde projectparken.
De verslaggever vernam dat momenteel meerdere plaatsen zoals Dongguan Sichun, Shandong Shouguang, Anhui Bengbu en Taiyuan in Shanxi karakteristieke industriële clusters van biogebaseerdenieuwe materialen aan het bouwen zijn of al hebben opgericht, waardoor industriële systemen ontstaan ​​die worden vertegenwoordigd door biogebaseerde platformverbindingen, biogebaseerde kunststoffen en biogebaseerde vezels.
Vóór 2019 was het groeitempo van de productie en verkoop van afbreekbare kunststoffen in China relatief traag. Met de promotie van de tweede editie van het ‘plasticverbod’ en het ‘dual carbon’-beleid in 2020 zijn de productie- en verkoopgroei van afbreekbare kunststoffen in China aanzienlijk toegenomen.
Volgens een rapport van Zhongyan Puhua bedroegen de productie en verkoop van afbreekbare kunststoffen in China in 2021 respectievelijk 302.000 ton en 276.000 ton, beide met meer dan 20% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. De geplande jaarlijkse productiecapaciteit in aanbouw bedraagt ​​meer dan 4 miljoen ton. Tegelijkertijd wijst het rapport erop dat de bestaande biologisch afbreekbare plastic varianten en de kosteneffectiviteit op de marktnog steeds moeilijk te vergelijken zijn met traditionele kunststoffen, wat resulteert in een beperkt toepassingsgebied van biologisch afbreekbare kunststoffen. Bovendien, volgens de vereisten van de tweede editie van het ‘Plastic Prohibition Order’, dat de productie, verkoop en gebruik van sommige plastic producten verbiedt en beperkt, als de geplande productiecapaciteit van 4 miljoen ton afbreekbare plastics per jaar wordt gehaald. Wanneer het in gebruik wordt genomen, zal het in de toekomst de strengste beleidseisen voor het gebruik van afbreekbare kunststoffen overtreffen. Tegen het einde van het veertiende vijfjarenplan zal er een overcapaciteitsprobleem zijn.
Tegelijkertijd laat het rapport zien dat de mondiale industrie voor de vervanging van biologisch afbreekbare kunststoffen zichnog in de beginfase van ontwikkeling bevindt en dat de marktpenetratie dringend moet worden verbeterd. Onder hen hebben fossiele kunststoffennog steeds het grootste marktaandeel, met een aandeel tot 75%, terwijl biologisch afbreekbare kunststoffen slechts 1% voor hun rekeningnemen, waardoor er een grote marktruimte overblijft.