nl
Nieuws
Nieuws

Veel mensen zijn zich bewust van de schade die voedselverspilling aan het milieu toebrengt

29 Jun, 2024 2:29pm

Het verpakkingsafval van de voedselbezorging heeft geleid tot een aanzienlijke toename van de hoeveelheid huishoudelijk afval in de stad. De capaciteit en de eindverwerkingscapaciteit van het sanitaire systeem van een stad, zoals stortplaatsen en verbrandingslocaties, zijn beperkt, en de druk op het sanitaire systeem van de stad isnu erg hoog. De meeste regio's zijn begonnen met het geleidelijk verbieden van plastic en het introduceren van biologisch afbreekbare serviesgoedproducten voor eenmalig gebruik.
 
Volgens de gegevens vrijgegeven door Meituan takeaway, Elema, Baidu takeaway en andere internet afhaalplatforms bedraagt ​​het totale dagelijkse bestelvolume van de drie afhaalplatforms landelijk ongeveer 20 miljoen. Met de snelle ontwikkeling van de voedselbezorgindustrie wordt de schade van voedselbezorgingsverspilling voor het milieu steeds prominenter.
Onlangs bleek uit een enquête onder respondenten uit 2012, uitgevoerd door het Social Survey Center van China Youth Daily in samenwerking met het Questionnaire Network, dat 75,5% van de respondenten zich bewust is van de schade die voedselverspilling aan het milieu toebrengt. 41,1% van de respondenten is bereid te betalen voor het afvoeren van afhaalafval. 66,9% van de respondenten stelde voor om biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke voedseldozen te promoten om het gebruik van plastic voedseldozen te verminderen.
 
Onder de respondenten waren degenen geboren in de jarennegentig goed voor 19,3%, degenen geboren in de jaren tachtig goed voor 53,2%, degenen geboren in de jaren zeventig goed voor 20,0%, degenen geboren in de jaren zestig goed voor 6,2%, degenen geboren in de jaren vijftig goed voor 6,2%. voor 0,9%, terwijl anderen 0,4% voor hun rekeningnamen.
75,5% van de respondenten is zich bewust van de milieugevaren van voedselverspilling
 
In de enquête klikte 43,3% van de respondenten vaak en 53,0% klikte af en toe.
Een mediamedewerker in Zhengzhou, Xiao Zhao (pseudoniem), bestelt gemiddeld drie tot vier keer per week afhaalmaaltijden. Hij werkt meestal hard om het af te maken en laat geen restjes achter. De meeste afhaaldozen worden weggegooid en sommige zeer grote plastic dozen worden schoongewassen en gebruikt als vershouddozen. meeneemzakjes worden over het algemeenniet achtergelaten.
Xiao Lin (pseudoniem), een student van een bepaalde universiteit in Shanghai, besteltniet vaak afhaalmaaltijden. Soms gooit hij de meeneemlunchdoos direct in de prullenbak. Als er een geclassificeerde recyclingbak is, wordt deze meestal in eenniet-recyclebare bak gegooid.
Uit het onderzoek blijkt dat 34,8% van de respondenten plastic afval van keukenafval zou scheidenna het eten, 50,0% van de respondenten zou dit af en toe doen, en 15,2% van de respondenten zounooit onderscheid maken.
Xiaoxiao (pseudoniem), een werknemer van een staatsbedrijf in Shenzhen, besteltnauwelijks afhaalmaaltijden. Ik weetniet of afhalen hygiënisch is, en afhaalafval vormt een enorme bedreiging voor het milieu. Hetniet bestellen van afhaal is ook het beschermen van het milieu.
Xiao Zhou besteedde geen speciale aandacht aan de vervuiling van voedselbezorgingsafval. Volgens hem zijn voedselbezorgdozen,net als plastic zakken, al een onderdeel van het leven geworden.
Uit het onderzoek blijkt dat 75,5% van de respondenten zich bewust is van de schade die voedselverspilling aan het milieu toebrengt, 10,9% van de respondentenniet, en 13,6% van de respondenten vindt het moeilijk om dit te beschrijven.
 
Momenteel kan het grootste deel van het voedselbezorgingsafval vermengd met keukenafval, voedseldozen van plastic zakken en afval van verpakkingszakken alleen worden \"gemengd\" met stedelijk huishoudelijk afval, het afvalverwerkingssysteem binnenkomen en uiteindelijk worden verbrand of begraven als gewoon afval. Professor Jiang Jianguo van het Solid Waste Control Research Institute van de School of Environment van de Tsinghua Universiteit zei dat de waarde van het direct recyclen van voedselcontainers relatief laag is. Vanuit het perspectief van het sanitaire systeem heeft het verpakkingsafval van voedselbezorging geleid tot een aanzienlijke toename van de hoeveelheid huishoudelijk afval in de stad. De capaciteit en de eindverwerkingscapaciteit van het sanitaire systeem van een stad, zoals stortplaatsen en verbrandingsovens, zijn beperkt, en de druk op het stedelijke sanitaire systeem isnu erg hoog. Hoe we in de toekomst voedselbezorgingsafval kunnen beheren, of we het aan de bron moeten terugdringen, hoe we het effectief kunnen classificeren en begeleiden, en hoe we de recyclingratio kunnen verbeteren,naast het in rekening brengen van verwerkingskosten van restaurants en voedselbezorgplatforms, vereist ook een overeenkomstig beleid. begeleiding op het gebied van techniek en management. Het verbeteren van materialen zal de kosten doen stijgen, en hoe we consumenten bereid kunnen maken meer geld uit te geven aan milieubescherming en meer verantwoordelijkheden op zich tenemen zijn allemaal kwesties die in overweging moeten worden genomen.