nl
Nieuws
Nieuws

Er worden dagelijks ongeveer 3,27 miljoen voedseldozen gebruikt, en afhaalafval wordt een zwakke schakel in de afvalclassificatie

29 Jun, 2024 11:44am

Er worden dagelijks ongeveer 3,27 miljoen voedseldozen gebruikt, en afhaalafval wordt een zwakke schakel in de afvalclassificatie
 
“In het ‘Government Work Report’ van dit jaar werd melding gemaakt van het verdiepen van het proefprogramma van de ‘afvalrevolutie’, het bevorderen van de volledige dekking van afvalclassificatie en -verwijderingspunten, het bouwen van afvalterminals voor alle categorieën, en het streven om de eerste lichting afvalvrije steden op provinciaalniveau te worden. 'Als professional op het gebied van milieueffectrapportage en aan milieubescherming gerelateerde zaken heeft Liu Qian, lid van het Gemeentelijk Comité van de Chinese Politieke Consultatieve Conferentie van het Volk, de relevante inhoud over milieubescherming en afvalclassificatie scherp vastgelegd in het 'Government Work Report'. .\".
 
Momenteel kent de Chinese markt voor online voedselbezorging en catering een snelle groei, vooral sinds het uitbreken van de epidemie, en Jinhua is daarop geen uitzondering. Conservatief geschat bedraagt ​​het totale dagelijkse bestelvolume van de drie grote platforms voor voedselbezorging in onze stad, Ele.me, Meituan en Baidu, ongeveer 1 miljoen, met een gemiddeld verbruik van 3,27 plastic wegwerpvoedseldozen\/bekers per bestelling. Dit betekent dat de voedselbezorging per dag ongeveer 3,27 miljoen voedseldozenafval zal opleveren, waarvan een zeer groot deel geen plastic zakken, voedselresten en ander afval omvat.
 
De impact van zo’n grote hoeveelheid afval bij voedselbezorging op het milieu kanniet worden onderschat.
 
Liu Qian introduceerde dat de materialen die worden gebruikt in afhaalverpakkingen voornamelijk polypropyleen en polyethyleen zijn, die moeilijk afbreekbaar zijn en meestal vermengd zijn met voedselresten en olievlekken. Door het ontbreken van een gedetailleerder classificatie- en recyclingsysteem wordt dit afhaalafval over het algemeen direct vermengd met huishoudelijk afval en verbrand als ander afval, watniet alleen grote druk uitoefent op de verwijdering van terminals, maar ook vervuiling van de atmosfeer veroorzaakt. Suggestie van het commissielid: Innoveer de afhaalverpakkingsmethoden om afvalreductie aan de bron te bereiken
 
Hoe kunnen we de schade verminderen die wordt veroorzaakt door afhaalverspilling als afhalen een onmisbare manier van consumeren wordt in het moderne leven?
 
\"De eerste stap kan zijn om te starten met innovatieve verpakkingsmethoden voor afhaalmaaltijden.\" Liu Qian is van mening dat in de realiteit dat biologisch afbreekbare voedseldozen de wegwerpbare plastic voedseldozenniet volledig kunnen vervangen, hetnoodzakelijk is om de standaardisatie en het toezicht op afhaalbedrijven te versterken. Er kunnen subsidies worden verstrekt aan het wetenschappelijk en technologisch onderzoek en de ontwikkeling van verwante ondernemingen, en door het gebruik van biologisch afbreekbare producten om de belastingen te verlagen kunnen afhaalbedrijven er actief voor kiezen om gemakkelijkere en milieuvriendelijkere alternatieve producten te gebruiken, zoals voedseldozen van pulp, voedsel uit suikerrietvezels. platen, enz., om \"witte vervuiling\" vanaf de bron te blokkeren.
 
In het consumptieproces suggereert Liu Qian dat gebieden met relatief geconcentreerde klassen als eenheden moeten worden georganiseerd om gerichte methoden uit te voeren voor het sorteren en verzamelen van voedselbezorgingsafval. Er moeten reguliere en aangewezen sorteer- en verzamelstations worden opgezet, innovatieve inzamelkanalen moeten worden geïnnoveerd en er moet een goed systeem worden opgezet voor het sorteren en verzamelen van voedselbezorgingsafval in gebouwen. Er moeten relevante systemen zoals het vloerverantwoordelijkheidssysteem en het bedrijfsverantwoordelijkheidssysteem worden opgezet om het beheer van het sorteren en verzamelen van voedselbezorgingsafval te versterken.
 
Als reactie op het probleem van de lage recycleerbare waarde en de hoge schoonmaak- en sorteerkosten van voedselbezorgdozen die recyclingbedrijvenniet willen recyclen, gelooft Liu Qian dat hetnoodzakelijk is voor de hele industrie, inclusief platforms, handelaren en eindgebruikers. gebruikers, om samen te werken om de recyclingketen van voedselbezorgingsafval met elkaar te verbinden, een systeem voor producentenverantwoordelijkheid te implementeren en ervoor te zorgen dat de overeenkomstige verantwoordelijke partijen de verantwoordelijkheid op zichnemen voor de verwerking van voedselbezorgingsafval. Tegelijkertijd wordt aanbevolen om fiscale prikkels te geven aan bedrijven op het gebied van hernieuwbare hulpbronnen, zodat zij kunnen overleven op de markt, en om legitieme bedrijven op het gebied van hernieuwbare hulpbronnen in staat te stellennormaal te opereren door middel van marktgerichte activiteiten, waarbij een geïntegreerd afvalbeheersysteem voor afhaalafval wordt gevormd. sorteren, gebruik (composteren, recycling van maaltijdboxen), verbranding en storten.
 
\"Natuurlijk moeten we ook de publiciteit vergroten om burgers aan te moedigen onnodige afhaalconsumptie te verminderen en indiennodig het gebruik van afhaalgerei te minimaliseren\", zei Liu Qian.
 
Onze stad heeft actie ondernomen om het probleem van voedselverspilling aan te pakken. Volgens het gemeentelijk afvalclassificatiebureau heeft onze stad eind vorig jaar officieel implementatiemaatregelen uitgevaardigd om de controle op plasticvervuiling verder te versterken, en specifiek een speciale rectificatie georganiseerd van plastic wegwerpproducten voor afhaalafval; Promoot platforms voor de bezorging van voedsel en dranken om de hoofdverantwoordelijkheid van het verminderen en vervangen van wegwerpservies voor gevestigde handelaars uit te voeren, en voeg optimalisatieopties toe zoals het aantal door de consument geselecteerde serviesgoed; Bevorder het gebruik van alternatieve producten die voldoen aan de eisen op het gebied van prestaties en voedselveiligheid in de voedsel- en drankenindustrie door middel van methoden zoals kortingsbonnen, puntenbeloningen en kortingen; Zet recyclingpunten voor expresverpakkingen en recyclingfaciliteiten voor afhaalmaaltijden op.