nl
Nieuws
Nieuws

Grondstof voor pulpvormproductie 2: bamboepulp

29 Jun, 2024 2:16pm

Bamboepulp is een goede grondstof voor pulpvormproducten (vormgeving van plantaardige vezels). Bamboevezel behoort tot de categorie van middellange vezels, met eigenschappen die het midden houden tussennaaldhout en loofhout.

De producten geproduceerd met bamboepulp hebben een sterke taaiheid en zijn minder gevoelig voor scheuren bij de productie van diepe producten. Het oppervlak is glad en delicaat, met een hoge witheid. Na wrijving op het oppervlak van het product is het echter gemakkelijk om plucheachtige vezels te produceren. Wanneer het aandeel bamboepulp meer dan 40% bedraagt, moet een maalbehandeling worden uitgevoerd om de verschijning van pluizige vezels op het oppervlak van het product te elimineren.

Bamboepulp wordt vaak gebruikt voor de productie van hoogwaardige binnenpallets voor mobiele telefoons, cosmeticaverpakkingen en serviesgoed. Het is een goede grondstof voor het vormen van pulp. De productie van producten met complexe vormen, kleine hellingen en R-hoeken vereist doorgaans de toevoeging van een bepaalde hoeveelheid bamboepulp. Vanwege de kostbaarheid van de grondstoffen van bamboepulp en de iets hogere prijs ervan in vergelijking met bagassepulp, wordt het momenteel meestal in een bepaalde verhouding gebruikt met bagassevezels om de prestaties te verbeteren en de kosten te verlagen.