nl
Nieuws
Nieuws

Kunnen biologisch afbreekbare materialen echt afgebroken worden?

29 Jun, 2024 2:19pm

Kunnen biologisch afbreekbare materialen echt afgebroken worden?
Uit dit onderzoek bleek ook dat er sprake is van wanordelijke concurrentie op de markt voor biologisch afbreekbare producten, waardoor het voor consumenten en exploitanten moeilijk wordt om de authenticiteit van \"biologisch afbreekbare producten\" te onderscheiden.
 
Een ingenieur van het Shanghai Institute of Quality Supervision, Inspection and Technology wees erop dat biologisch afbreekbare materialen kunnen worden onderverdeeld in verschillende typen, zoals biologische afbraak, fotodegradatie, thermische oxidatieve afbraak en composteerbare afbraak. De geldendenormen, productieprocessen en kosten zijn per type verschillend en de mate van degradatie varieert sterk. In theorie zou voor gebruik de voorkeur moeten worden gegeven aan producten met een hoog degradatieniveau; Op de markt is het echter moeilijk voor consumenten en bedrijven om verschillende soorten degradatie te onderscheiden, waardoor kosten en prijzen de belangrijkste concurrentiefactoren voor aanverwante producten worden. Als gevolg hiervan zijn de door bedrijven gekozen biologisch afbreekbare materialennietnoodzakelijkerwijs de meest ideale milieuvriendelijke materialen.
 
Tegelijkertijd worden kleine bedrijven en consumenten met grotere moeilijkheden geconfronteerd bij de aankoop van biologisch afbreekbare producten. Momenteel passen grote winkelcentra, supermarkten en horecabedrijven biologisch afbreekbare producten veelal rechtstreeks aan productiebedrijven aan, terwijl kleine bedrijven en consumenten hun aankopen veelal via kanalen als internet doen. De Yangtze River Delta Consumer Protection Alliance ontdekte via meerdere online platforms dat er veel producten zijn met het label \"biologisch afbreekbare plastic zakken\", met aanzienlijke prijsverschillen. Door het gebrek aan vergelijkende informatie kunnen kleine bedrijven en consumenten de authenticiteit echterniet vaststellen.
 
Daarnaast zijn er ook tekortkomingen in de detectiemethoden voor biologisch afbreekbare materialen. De testcyclus voor biologisch afbreekbare kunststoffen kan bijvoorbeeld drie tot zes maanden duren, en de kosten zijn relatief duur; Als snelle detectie wordt gebruikt, kunnen alleen de componenten van plastic producten worden gedetecteerd, maar \"die afbreekbare componenten bevatten\" heeftnietnoodzakelijkerwijs betrekking op \"of plastic kan worden afgebroken\". Dit leidt tot een situatie waarin biologisch afbreekbare serviesgoedproducten op de markt worden gemengd met vis en vis.
 
Consumentenbeschermingsdeskundigen en standaarddeskundigen suggereren dat hetnoodzakelijk is om een ​​uniforme identificatiestandaard voor biologisch afbreekbaar materiaal vast te stellen om te voorkomen dat slechte munten goede munten verdrijven en om ook de identificatie van kopers te vergemakkelijken.
 
Welke andere ideeën voor plasticreductienaast alternatieven?
 
De Yangtze River Delta Consumer Protection Alliance stelde ook voor om het gebruik van plastic producten te verminderen. Naast het gebruik van vervangers kan het bedrijf ook zijn denkwijze uitbreiden vanuit het perspectief van verpakkingsontwerp en het verbeteren van servicemethoden.
 
Uit een onderzoek bleek bijvoorbeeld dat voedselbezorging een groeiende bron van plastic afval is geworden. 3,6% van de respondenten bestelt bijna elke maaltijd afhaalmaaltijden, 22,4% bestelt bijna één keer per dag afhaalmaaltijden en 59,5% bestelt meerdere afhaalmaaltijden per week. De afdeling consumentenbescherming is van mening dat deze reeks gegevens aantoont dat de bedreiging voor het milieu die wordt veroorzaakt door plastic voedselbezorgdozen met de dag toeneemt en dat de voedselbezorgingsindustrie moet worden geherstructureerd.
 
In reactie op deze kwestie verklaarde Meituan dat het upgraden van afhaalverpakkingen een belangrijke kwestie is geworden voor de duurzame ontwikkeling van het platform. Enerzijds promoot je biologisch afbreekbare maaltijdboxen. Eind vorig jaar had Meituan zeven leveranciers gesponsord om twintig volledig biologisch afbreekbare voedseldozen te ontwikkelen en 350.000 sets vrijgegeven die platformhandelaren gratis konden uitproberen. De optimalisatie werd uitgevoerd op basis van feedback van verkopers en consumenten. Aan de andere kant kan door wetenschappelijk ontwerp ook het gebruik van voedseldoosmaterialen worden verminderd. Meituan werkte bijvoorbeeld samen met Detpak Packaging Laboratory en Bargain Pizza om een ​​nieuw type zero-plastic pizzadoos te ontwerpen en ontwikkelen. Denieuwe pizzadoos kan het papierverbruik met 50% verminderen en vervangt de plastic beugel die de pizzadoos ondersteunt door een papieren beugel, waardoor plastic overbodig wordt.