nl
Nieuws
Nieuws

Methode voor het maken van patronen voor pulpvormproducten

29 Jun, 2024 11:13am

De printtechnologie van vlak papier is zeer volwassen geworden, maar als een uit pulp gevormd product dat bekend staat als driedimensionaal papier, heeft het driedimensionale uit pulp gevormde product een verscheidenheid aan vormen en vormen. Het oneffen oppervlak dat lijkt te passen bij het verpakkingsmateriaal brengt ongemak met zich mee bij het bedrukken van het oppervlak van uit pulp gevormde producten. Maar het toevoegen van logo's en verschillende patronen op het oppervlak van uit pulp gevormde producten kan ervoor zorgen dat driedimensionale uit pulp gevormde producten er mooier en onderscheidend uitzien.

Vanwege de complexiteit van het oppervlak van pulpvormproducten zijn er momenteel verschillende gebruikelijke methoden voor het maken van logo's en patronen op het oppervlak van pulpvormproducten:

1. Spuitgietmethode voor het produceren van oppervlaktepatronen van uit pulp gevormde producten

Logo's en verschillende patronen worden gegraveerd op de hete pers- en vormmal. Tijdens het productieproces van uit pulp gevormde producten wordennatte plano's overgebrachtnaar de hete pers- en vormmal voor heet persen en vormgeven. Na het drogen heeft het oppervlak van het product uiteraard overeenkomstige logo's of verschillende patronen.

Het logo en het patroon geproduceerd door de vorm- en spuitgietmethode zijn relatief eenvoudig, met convexe en concave vormen op het oppervlak van het product. De zijde met zeefdruk op het product is moeilijk te spuitgieten om duidelijke en onderscheidende patronen te vormen, dus in pulp gegoten logo's en patronen gevormd door de spuitgietmethode verschijnen vaak op het oppervlak van het product, en het logo en patroon op het productoppervlak zijn vaak glad. Vanwege het feit dat het logo en het patroon gegenereerd door de spuitgietmethode ook een bepaalde hoeveelheid druk vereisen om een ​​duidelijk patroon te vormen op het oppervlak van uit pulp gevormde producten, mogen het logo en het patroon van uit pulp gevormde productenniet op de zijkant worden gedrukt. van het product, maar op een vlakke ondergrond. Dus bij gebruik van de spuitgietmethode voor gegoten productpatronen, wordt het patroon over het algemeen ontworpen op het vlakke oppervlak van het product.

2. Methode voor het gebruik van laser om handelsmerken en patronen te produceren op het oppervlak van uit pulp gevormde producten

De laserpatroonmaakmethode voor uit pulp gevormde producten is een patroonmaakmethode waarbij laser wordt gebruikt om een ​​bepaald deel van het uit pulp gevormde product te bestralen, waardoor het oppervlaktemateriaal van het uit pulp gevormde product verdampt of kleurveranderingen ondergaat, waardoor een permanent merkteken achterblijft. Laser kan verschillende karakters, symbolen en patronen creëren op het oppervlak van uit pulp gevormde producten. Door een laserstraal op het oppervlak van pulpvormproducten aan te brengen, vindt er een fysische en chemische reactie op het oppervlak plaats, waardoor de ondiepe vezels op het oppervlak van de pulpvormproducten verdampen en een merkteken achterlaten. Daarom is dit logo permanent, moeilijk te manipuleren en te wissen, en vervaagt het doorgaansniet.

De progressiviteit van de laserproductiemethode voor het patroon van gevormde pulpproducten is dat de laserstraal die op het oppervlak van gevormde pulpproducten inwerkt een contactloze verwerking is, die geen mechanische extrusie of mechanische spanning veroorzaakt, zodat deze de verwerkte productenniet beschadigt. artikelen. Vanwege het kleine formaat van de laserna het focusseren, het kleine door hitte beïnvloede gebied en de fijne verwerking, kunnen sommige processen dieniet met conventionele methoden kunnen worden bereikt, worden voltooid. Laserverwerking is snel, kosteneffectief en computergestuurd.

3. Patroon-inkjetprintmethode voor pulpvormproducten

De patroon-inkjetprintmethode voor pulpvormproducten maakt gebruik van geladen inktdeeltjes en het principe van elektrische veldafbuiging met hoge spanning om patroonteksten en cijfers op het oppervlak van verschillende pulpvormproducten te spuiten. Het is een hightech product dat mechanische en elektrische integratie integreert.

Momenteel is de meest succesvolle digitale inkjetprinter de UV-inkjetprinter, ook wel piëzo-elektrische inkjetprinter genoemd. Het geïntegreerde mondstuk wordt bestuurd door honderden of meer piëzo-elektrische kristallen om meerdere spuitgaten op de mondstukplaat te regelen. Door de verwerking van de CPU wordt via het stuurbord een reeks elektrische signalennaar elk piëzo-elektrisch kristal uitgevoerd. De piëzo-elektrische kristallen vervormen en inkt wordt uit het mondstuk gespoten en valt op het oppervlak van het bewegende object, waardoor een puntmatrix wordt gevormd en daardoor tekst, cijfers of afbeeldingen worden gevormd. Vervolgens keert het piëzo-elektrische kristal terugnaar zijn oorspronkelijke staat en als gevolg van de oppervlaktespanning van de inkt komt ernieuwe inkt in de spuitmond. Vanwege de hoge dichtheid van inktpunten per vierkante centimeter kan piëzo-elektrische technologie worden toegepast voor het afdrukken van tekst van hoge kwaliteit, complexe logo's, streepjescodes en andere informatie, en voor het verbinden van databases voor het afdrukken van variabele gegevens. Door op de aangegeven locatie variabele gegevens toe te voegen, kan deze samen met het patroon worden afgedrukt. Het spuiten van variabele gegevens zorgtniet alleen voor variabiliteit van gegevens, maar maakt ook veranderingen in de uiterlijkkleur van de gegevens mogelijk, waardoor complexe regenboogkleurenafdrukken enniet-repetitieve kleurenafdrukken mogelijk worden.

Het gebruik van de hierboven genoemde conventionele methoden om logo's en patronen te creëren, kan het oppervlak van uit pulp gevormde producten rijk en kleurrijk maken. Voedselverpakkingen van gevormde vezels en industriële verpakkingen van gevormde pulp, zoals uit pulp gevormd serviesgoed, uit pulp gevormde pallets, gevormde vezelplaten en schalen, uit pulp gevormde bekerdeksels, enz., kunnen allemaal verschillende patronen en logo's op hun oppervlak hebben.