fin
Uutiset
Uutiset

Biohajoavan teollisuudennopeanousu hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi

29 Jun, 2024 12:07pm

Aluekehitysvedonlyönti muoviteollisuuden vähentämiseksi, varoen alhaisen loppukapasiteetin suhteen
Huaiyangin alueella Zhoukoussa Henanin maakunnassa pidettiin 14. huhtikuuta seminaari muovituotteiden korkealaatuisesta kehittämisestä (putkiteollisuus). Wang Zhanjie, Kiinan muovinjalostusteollisuusyhdistyksen puheenjohtaja, ilmaisi puheessaan toivovansa Huaiyangin piirin hallitusta voivan hyödyntää täysimääräisesti \"City of Plastics Products in China\" -tuotemerkkien etuja, edistää teollisten ketjujen klusteroinnin kehitystä ja pyrkiä luomaan muovituoteteollisuuden korkealaatuinen kehityskohde.
On selvää, että Huaiyang Districtillä on yli 100 muovituotteiden yritystä, joissa on yli 20 000 työntekijää. Liitännäisteollisuuden vuotuinen tuotannon arvo saavuttaa 30,32 miljardia yuania, mikä vastaa yli 29 % markkinaosuudesta Henanin maakunnassa. Samanaikaisesti muovituotteiden teollisuuspuiston suunnittelun ja rakentamisen kanssa Huaiyang District on käynnistänyt uuden hajoavien materiaalien teollisuuspuiston rakennusprojektin, joka voi tuottaa 100 000 tonnia hajoavaa maatalousmuovikalvoa, ostoskasseja, pakkauskasseja ja muita tuotesarjoja vuosittain sen jälkeen. valmistuminen. Muovin vähentämiseen liittyvien kysymysten edessä monet osat maata ovat alkaneet rakentaaniihin liittyviä projektipuistoja.
Toimittaja sai tietää, että tällä hetkellä useat paikat, kuten Dongguan Sichun, Shandong Shouguang, Anhui Bengbu ja Taiyuan Shanxissa, rakentavat tai ovat jo perustaneet tyypillisiä biopohjaisten uusien materiaalien teollisia klustereita luoden teollisia järjestelmiä, joita edustavat biopohjaiset alustayhdisteet, biopohjaiset. muovit ja biopohjaiset kuidut.
Ennen vuotta 2019 hajoavien muovien tuotannon ja myynnin kasvuvauhti Kiinassa oli suhteellisen hidasta. \"Muovikiellon\" toisen painoksen ja \"kaksoishiilipolitiikan\" edistämisen myötä vuonna 2020 hajoavien muovien tuotannon ja myynnin kasvuvauhti Kiinassa on kasvanut merkittävästi.
Zhongyan Puhuan raportin mukaan hajoavien muovien tuotanto ja myynti Kiinassa vuonna 2021 olivat 302000 tonnia ja 276000 tonnia, molemmat kasvoivat yli 20 % edelliseen vuoteen verrattuna. Suunniteltu rakenteilla oleva vuosituotantokapasiteetti ylittää 4 miljoonaa tonnia. Samalla raportti huomauttaa, että markkinoilla olevia biohajoavia muovilajikkeita ja kustannustehokkuutta on edelleen vaikea verrata perinteisiin muoveihin, minkä vuoksi biohajoavien muovien käyttöalue on rajallinen. Lisäksi \"muovikieltomääräyksen\" toisen painoksen vaatimusten mukaisesti, joka kieltää ja rajoittaa joidenkin muovituotteiden tuotantoa, myyntiä ja käyttöä, jos suunniteltu tuotantokapasiteetti 4 miljoonaa tonnia\/vuosi hajoavaa muovia on käyttöönoton jälkeen se ylittää tiukimmatkin hajoavien muovien käytön vaatimukset tulevaisuudessa. 14. viisivuotissuunnitelman loppuun mennessä on olemassa ylikapasiteettiongelma.
Samaan aikaan raportti osoittaa, että maailmanlaajuinen biohajoavan muovin korvausteollisuus on vielä kehitysvaiheessa, ja markkinoille pääsyä on kiireesti parannettava. Näistä fossiilisista muoveista on edelleen suurin markkinaosuus, jopa 75 %, kun taas biohajoavien muovien osuus on vain 1 %, mikä jättää suuren markkinatilan.