fin
Uutiset
Uutiset

Raaka-aine sellun muovaukseen 2: bambusellu

29 Jun, 2024 2:16pm

Bambumassa on hyvä raaka-aine sellun muovaukseen (kasvikuitupuristus). Bambukuitu kuuluu keskipitkien kuitujen luokkaan, ja sen ominaisuudet ovat havupuun ja lehtipuun välissä.

Bambumassasta valmistetuilla tuotteilla on vahva sitkeys jane ovat vähemmän alttiita halkeilemaan syvätuotteita valmistettaessa. Pinta on sileä ja herkkä, ja sen valkoisuus on korkea. Tuotteen pinnan kitkan jälkeen on kuitenkin helppo valmistaa muhkeita kuituja. Kun bambumassan osuus ylittää 40 %, tulee suorittaa jauhatuskäsittely, jotta tuotteen pinnalle ei muodostu sumeita kuituja.

Bambumassaa käytetään usein korkealuokkaisten matkapuhelinpakkausten sisälavakuormien, kosmetiikkapakkausten ja astioiden valmistukseen. Se on hyvä raaka-aine sellun muovaukseen. Monimutkaisten muotoisten, pienien kaltevien ja R-kulmaisten tuotteiden tuotanto vaatii yleensä tietyn osuuden bambumassan lisäämistä. Johtuen bambuselluresurssien arvokkuudesta ja sen hieman korkeammasta hinnasta verrattuna bagassiselluun, sitä käytetään tällä hetkellä enimmäkseen tietyssä suhteessa bagassikuitujen kanssa suorituskyvyn lisäämiseksi ja kustannusten alentamiseksi.