fin
Uutiset
Uutiset

Päivittäin käytetäännoin 3,27 miljoonaa ruokalaatikkoa, janoutojätteestä tulee heikko lenkki roskat luokittelussa

29 Jun, 2024 11:44am

Päivittäin käytetäännoin 3,27 miljoonaa ruokalaatikkoa, janoutojätteestä tulee heikko lenkki roskat luokittelussa
 
\"Tämän vuoden hallituksen työraportissa \"mainittiin\" roskavallankumouksen \"pilottiohjelman syventämisestä, jätteiden luokittelun ja hävityspisteiden täyden kattavuuden edistämisestä, kaikkien luokkien loppusijoitusterminaalien rakentamisesta ja pyrkimyksestä olla ensimmäinen erä maakuntatason \"jätteettömiä kaupunkeja\". Ympäristövaikutusten arvioinnin ja ympäristönsuojeluun liittyvien asioiden ammattilaisena Liu Qian, Kiinan kansan poliittisenneuvoa-antavan konferenssin kunnallisen komitean jäsen, otti tarkasti huomioon ympäristönsuojelua ja jäteluokitusta koskevan sisällön \"hallituksen työraportissa\". .\".
 
Tällä hetkellä Kiinan verkkoruoan toimitus- ja catering-markkinat ovat ylläpitäneetnopeaa kasvua varsinkin epidemian puhkeamisen jälkeen, eikä Jinhua ole poikkeus. Varovaisesti arvioituna kaupunkimme kolmen suurimman ruoan toimitusalustan, Ele.me, Meituan ja Baidu, päivittäinen tilausmäärä onnoin miljoona, ja keskimääräinen kulutus on 3,27 kertakäyttöistä muovista elintarvikelaatikkoa\/kuppia tilausta kohti. Tämä tarkoittaa, että ruokatoimituksessa syntyynoin 3,27 miljoonaa ruokalaatikkojätettä päivässä, josta erittäin suuri määrä ei sisällä muovikasseja, ruoan ylijäämiä ja muuta roskaa.
 
Näin suuren ruokajätteen määrän vaikutuksia ympäristöön ei voi aliarvioida.
 
Liu Qian esitteli, ettänoutopakkauksissa käytetyt materiaalit ovat enimmäkseen polypropeenia ja polyeteeniä, jotka ovat vaikeasti hajoavia ja ovat enimmäkseen sekoitettuja ruokajäämiin ja öljytahroihin. Tarkemman luokittelu- ja kierrätysjärjestelmän puutteen vuoksinämä takeaway-jätteet sekoitetaan yleensä suoraan kotitalousjätteeseen ja poltetaan muun jätteenä, mikä ei ainoastaan ​​aiheuta suuria paineita loppusijoitukseen, vaan myös saastuttaa ilmakehää. Toimikunnan jäsenen ehdotus: Innovoinoutopakkausmenetelmiä jätteen vähentämiseksiniiden lähteellä
 
Kuinka vähentäänoutojätteen haittoja, kunnoutoruokailusta tulee korvaamaton kulutustapanykyelämässä?
 
\"Ensimmäinen askel voi olla aloittaa innovatiivisilla pakkausmenetelmillänoutoruokaa varten.\" Liu Qian uskoo, että todellisuudessa, että biohajoavat ruokalaatikot eivät voi täysin korvata kertakäyttöisiä muovisia ruokalaatikoita, on tarpeen vahvistaanoutoyritysten standardointia ja valvontaa. Tukea voidaan myöntää lähiyritysten tieteelliseen ja teknologiseen tutkimukseen ja kehitykseen, ja biohajoavien tuotteiden avulla verojen alentamiseennoutoruokayritykset voivat aktiivisesti valita kätevämpiä ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoisia tuotteita, kuten selluruokalaatikoita, sokeriruokokuituruokaa. levyt jne. estämään \"valkoisen saastumisen\" lähteestä.
 
Kulutusprosessissa Liu Qian ehdottaa, että alueet, joilla on suhteellisen keskittynyt luokkia, tulisi organisoida yksiköiksi toteuttamaan kohdennettuja menetelmiä ruokajätteen lajitteluun ja keräykseen. Säännöllisiä ja määrättyjä lajittelu- ja keräysasemia tulisi perustaa, innovatiivisia keräyskanavia uudistaa ja rakennuksiin perustettava toimiva järjestelmä elintarvikejätteen lajitteluun ja keräykseen. Ruokajakelujätteiden lajittelun ja keräyksen hallinnan vahvistamiseksi tulisi perustaa asiaankuuluvat järjestelmät, kuten kerrospäällikkövastuujärjestelmä ja yritysvastuujärjestelmä.
 
Lisäksi Liu Qian uskoo, että se on välttämätön koko teollisuudelle, mukaan lukien alustat, kauppiaat ja loppukäyttäjät, vastauksena elintarvikelaatikoiden alhaisen kierrätysarvon ja korkeiden puhdistus- ja lajittelukustannusten ongelmaan, jota kierrätysyritykset eivät halua kierrättää. käyttäjiä yhdessä yhdistämään ruokajakelujätteen kierrätysketju, toteuttamaan tuottajavastuujärjestelmä ja varmistamaan, että vastaavat vastuuhenkilöt ottavat vastuun ruokajätteen käsittelystä. Samalla suositellaan uusiutuvia luonnonvaroja käyttäville yrityksille verohelpotuksia, jottane selviäisivät markkinoilla ja lailliset uusiutuvat luonnonvarayritykset voivat toimianormaalisti markkinasuuntautuneella toiminnalla muodostaen integroidun takeaway-jätteen jätehuoltojärjestelmän. lajittelu, hyötykäyttö (kompostointi, aterialaatikoiden kierrätys), poltto ja kaatopaikalle sijoittaminen.
 
\"Tietenkin meidän on myös lisättävä julkisuutta kannustaaksemme kansalaisia ​​vähentämään tarpeetontanoutoruokaa ja minimoimaannoutovälineiden käyttöä tarvittaessa\", Liu Qian sanoi.
 
Kaupunkimme on ryhtynyt toimiin ruokajätteen jätteen ratkaisemiseksi. Kunnallisen roskaluokitusviraston mukaan kaupunkimme julkaisi viime vuoden lopussa virallisesti toimeenpanotoimenpiteet muovisaasteiden hallinnan vahvistamiseksi entisestään ja järjesti erityisesti kertakäyttöisten muovituotteiden oikaisemisen mukaan otettavaksi jätettä varten; Mainostaa elintarvikkeiden ja juomien jakelualustoja, joilla toteutetaan päävastuu kertakäyttöastioiden vähentämisestä ja korvaamisesta kauppiaille, jotka ovat asettuneet asumaan, ja lisää optimointivaihtoehtoja, kuten kuluttajien valitsemien astioiden lukumäärä; Edistää vaihtoehtoisten tuotteiden käyttöä, jotka täyttävät suorituskyky- ja elintarviketurvallisuusvaatimukset elintarvike- ja juomatoimialalla esimerkiksi kuponkien, pistepalkkioiden ja alennusten avulla; Perusta pikapakkausten kierrätyspisteitä ja takeaway-ruokalaatikoiden kierrätyspisteitä.