fin
Uutiset
Uutiset

Monet ihmiset ovat tietoisia ruokajätteen haitoista ympäristölle

29 Jun, 2024 2:29pm

Ruokajakelupakkausjätteet ovat lisänneet merkittävästi kaupunkitalousjätteen määrää. Kaupungin sanitaatiojärjestelmän, kuten kaatopaikkojen ja polttolaitosten, kapasiteetti ja loppukäsittelykapasiteetti ovat rajalliset, ja paine kaupungin sanitaatiojärjestelmään onnyt erittäin korkea. Useimmat alueet ovat alkaneet vähitellen kieltää muovit ja ottaa käyttöön kertakäyttöisiä biohajoavia astioita.
 
Meituan takeawayn, Eleman, Baidu takeawayn ja muiden Internet takeaway -alustojen julkaisemien tietojen mukaan kolmen takeaway-alustan päivittäinen tilausmäärä valtakunnallisesti onnoin 20 miljoonaa. Elintarviketoimitusteollisuudennopean kehityksen myötä ruokajätteen haitat ympäristölle korostuvat yhä enemmän.
Äskettäin Social Survey Center of China Youth Daily yhteistyössä Questionnaire Networkin kanssa tekemä kysely vuoden 2012 vastaajista osoitti, että 75,5 % vastaajista on ymmärtänyt ruokajätteen haitat ympäristölle. 41,1 % vastaajista on valmis maksamaannoutojätteen hävittämisestä. 66,9 % vastaajista ehdotti biohajoavien ja ympäristöystävällisten ruokalaatikoiden edistämistä muovisten ruokalaatikoiden käytön vähentämiseksi.
 
Vastaajista 1990-luvulla syntyneitä oli 19,3 %, 1980-luvulla syntyneitä 53,2 %, 1970-luvulla syntyneitä 20,0 %, 1960-luvulla syntyneitä 6,2 %, 1950-luvulla syntyneitä. 0,9 % ja muiden osuus 0,4 %.
75,5 % vastaajista on tietoisia ruuantoimituksen jätteen ympäristöhaitoista
 
Kyselyssä 43,3 % vastaajista klikkasi usein ja 53,0 % satunnaisesti.
Median työntekijä Zhengzhoussa, Xiao Zhao (salanimi), tilaanoutoruokaa keskimäärin kolmestaneljään kertaa viikossa. Hän työskentelee yleensä kovasti saadakseen sen valmiiksi, eikä jätä mitään jäämiä. Suurin osanoutolaatikoista heitetään pois, ja jotkut erittäin suuret muovilaatikot pestään puhtaaksi ja käytetään tuoreena säilytyslaatikoina.noutokasseja ei yleensä jätetä taakse.
Xiao Lin (salanimi), opiskelija tietystä yliopistosta Shanghaissa, ei usein tilaanoutoruokaa. Joskus hän heittäänoutoruokalaatikon suoraan roskakoriin. Jos on luokiteltu kierrätysastia, se yleensä heitetään ei-kierrätettävään roskakoriin.
Kyselyssä 34,8 % vastaajista erotteli muovijätteen keittiöjätteestänoutoruokansa jälkeen, 50,0 % vastaajista tekisiniin satunnaisesti ja 15,2 % vastaajista ei koskaan erottaisi.
Xiaoxiao (salanimi), valtionyhtiön työntekijä Shenzhenissä, tuskin tilaanoutoruokaa. En tiedä, onkonouto hygieenistä, janoutojätteet ovat valtava uhka ympäristölle. Noutoruokaa tilaamatta jättäminen suojelee myös ympäristöä.
Xiao Zhou ei kiinnittänyt erityistä huomiota ruokajätteen saastumiseen. Ruoan toimituslaatikoista, kuten muovikasseista, on hänen mielestään tullut jo osa elämää.
Tutkimus osoittaa, että 75,5 % vastaajista on tietoisia ruoan jakelujätteen haitoista ympäristölle, 10,9 % ei tiedä ja 13,6 % vastaajista on vaikea kuvailla.
 
Tällä hetkellä suurin osa keittiöjätteiden, muovipussien ruokalaatikoiden ja pakkauspussijätteiden kanssa sekoitettua ruokajätteistä voidaan vain \"sekoittaa\" kaupunkitalousjätteisiin, päästä jätteenkäsittelyjärjestelmään ja lopulta polttaa tai haudata tavallisena jätteenä. Professori Jiang Jianguo Tsinghuan yliopiston ympäristökoulun kiinteiden jätteiden valvonnan tutkimuslaitoksesta sanoi, että elintarvikepakkausten suoran kierrätyksen arvo on suhteellisen alhainen. Sanitaatiojärjestelmännäkökulmasta elintarvikejakelupakkausjätteet ovat lisänneet merkittävästi kaupunkitalousjätteen määrää. Kaupungin sanitaatiojärjestelmän, kuten kaatopaikkojen ja polttolaitosten, kapasiteetti ja loppukäsittelykapasiteetti ovat rajalliset, ja paine kaupunkien sanitaatiojärjestelmään onnyt erittäin korkea. Jatkossa ruoan toimitusjätteen hallinta, vähentäminen lähteellä, sen tehokas luokittelu ja ohjaaminen sekä kierrätyssuhteen parantaminen, ravintoloiden ja ruoanjakelupaikkojen hoitomaksujen perimisen lisäksi edellyttää vastaavaa politiikkaa. teknologian ja johtamisen ohjausta. Materiaalien parantaminen lisää kustannuksia, ja se, miten saada kuluttajat valmiiksi käyttämään enemmän rahaa ympäristönsuojeluun ja ottamaan enemmän vastuuta, ovat asioita, joita on harkittava.