fin
Uutiset
Uutiset

Voivatko biohajoavat materiaalit todella hajota?

29 Jun, 2024 2:19pm

Voivatko biohajoavat materiaalit todella hajota?
Tässä tutkimuksessa havaittiin myös, että biohajoavien tuotteiden markkinoilla vallitsee häiriintynyt kilpailu, mikä vaikeuttaa kuluttajien ja toimijoiden erottaa \"biohajoavien tuotteiden aitous\".
 
Shanghain laadunvalvonta-, tarkastus- ja teknologiainstituutin insinööri huomautti, että biohajoavat materiaalit voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin, kuten biohajoamiseen, valohajoamiseen, lämpöhapettavaan hajoamiseen ja kompostoituun hajoamiseen. Jokaiselle tyypille sovellettavat standardit, tuotantoprosessit ja kustannukset ovat erilaisia, ja hajoamisaste vaihtelee suuresti. Teoriassa tulisi suosia tuotteita, joiden hajoamisaste on korkea. Markkinoilla kuluttajien ja yritysten on kuitenkin vaikea erottaa erilaisia ​​hajoamistyyppejä, minkä seurauksena kustannuksista ja hinnasta tulee tärkeimmät kilpailutekijät toisiinsa liittyville tuotteille. Tästä johtuen yritysten valitsemat biohajoavat materiaalit eivät välttämättä ole ihanteellisimpia ympäristöystävällisiä materiaaleja.
 
Samaan aikaan pienyritysten ja kuluttajien on vaikeampi ostaa biohajoavia tuotteita. Tällä hetkellä suuret kauppakeskukset, supermarketit ja catering-yritykset räätälöivät biohajoavia tuotteita enimmäkseen suoraan tuotantoyrityksille, kun taas pienet yritykset ja kuluttajat ostavat yleensä esimerkiksi internetin kautta. Jangtse-joen suiston kuluttajansuojaliitto havaitsi useiden verkkoalustojen kautta, että monia tuotteita, jotka on merkitty \"biohajoaviksi muovipussiksi\", on huomattavia hintaeroja. Vertailevien tietojen puutteen vuoksi pienyritykset ja kuluttajat eivät kuitenkaan voi määrittää aitoutta.
 
Lisäksi biohajoavien materiaalien havaitsemismenetelmissä on puutteita. Esimerkiksi biohajoavien muovien testaussykli voi olla jopa 3–6 kuukautta, ja kustannukset ovat suhteellisen kalliita; Jos käytetäännopeaa havaitsemista, vain muovituotteiden komponentit voidaan havaita, mutta \"hajoavien komponenttien sisältäminen\" ei välttämättä liity siihen, \"voiko muovi hajota\". Tämä johtaa tilanteeseen, jossa markkinoilla olevat biohajoavat astiat sekoitetaan kalaan ja kalaan.
 
Kuluttajansuoja- ja standardiasiantuntijat ehdottavat, että on tarpeen luoda yhtenäinen biohajoavien materiaalien tunnistusstandardi, jotta estetään huonoja kolikoita ajamasta pois hyviä kolikoita ja helpotetaan myös ostajien tunnistamista.
 
Mitä muita muovin vähentämisideoita kuin korvikkeita?
 
Jangtse-joen suiston kuluttajansuojaliitto ehdotti myös muovituotteiden käytön vähentämistä. Korvikkeiden käytön lisäksi se voi laajentaa ajatteluaan myös pakkaussuunnittelun ja palvelumenetelmien uudistamisennäkökulmista.
 
Esimerkiksi kyselyssä todettiin, että ruoan toimituksista on tullut kasvava muovijätteen lähde. Vastaajista 3,6 % tilaanoutoruokaa lähes joka aterian, 22,4 %noutoruokaa lähes kerran päivässä ja 59,5 % useitanoutoruokaa viikossa. Kuluttajansuojavirastonnäkemyksen mukaan tämä tietosarja osoittaa, että muovisten ruoanjakelulaatikoiden aiheuttama ympäristöuhka kasvaa päivä päivältä ja elintarviketoimiala vaatii rakenneuudistusta.
 
Vastauksena tähän kysymykseen Meituan totesi, ettänoutoruokapakkausten päivittämisestä on tullut tärkeä kysymys alustan kestävän kehityksen kannalta. Toisaalta edistää biohajoavia aterialaatikoita. Viime vuoden loppuun mennessä Meituan oli sponsoroinut 7 toimittajaa kehittämään 20 täysin biohajoavaa elintarvikelaatikkoa ja julkaissut 350 000 sarjaa alustakauppiaiden kokeiltavaksi ilmaiseksi. Optimointi tehtiin kauppiaiden ja kuluttajien palautteen perusteella. Toisaalta tieteellisen suunnittelun avulla voidaan vähentää myös ruokarasiamateriaalien käyttöä. Esimerkiksi Meituan teki yhteistyötä Detpak Packaging Laboratoryn ja Bargain Pizzan kanssa suunnitellakseen ja kehittääkseen uudentyyppisennollamuovisen pizzalaatikon. Uusi pizzalaatikko voi vähentää paperin käyttöä 50 % ja korvata pizzalaatikkoa tukevan muovikannattimen paperitelineellä, jolloin muovi jää pois.