fin
Uutiset
Uutiset

Kuvionvalmistusmenetelmä massavalettuihin tuotteisiin

29 Jun, 2024 11:13am

Litteän paperin painoteknologiasta on tullut hyvin kypsä, mutta kolmiulotteisena paperina tunnetulla massamuovatulla tuotteella on useita muotoja ja muotoja. Pakkausmateriaalia vastaavan epätasainen pinta vaikeuttaa massamuovattujen tuotteiden pintapainatusta. Mutta logojen ja erilaisten kuvioiden lisääminen massamuovattujen tuotteiden pintaan voi saada kolmiulotteiset massavaletut tuotteetnäyttämään kauniilta ja erottuvammilta.

Sellumuovattujen tuotteiden pinnan monimutkaisuuden vuoksi on tällä hetkellä useita yleisiä menetelmiä logojen ja kuvioiden tekemiseksi massavalettujen tuotteiden pintaan:

1. Painevalumenetelmä massamuovattujen tuotteiden pintakuvioiden tuottamiseksi

Logot ja erilaiset kuviot kaiverretaan kuumapuristus- ja muotoilumuottiin. Sellumuovattujen tuotteiden tuotantoprosessin aikana märät aihiot siirretään kuumapuristus- ja muotoilumuottiin kuumapuristusta ja -muovausta varten. Kuivumisen jälkeen tuotteen pinnalla on luonnollisesti vastaavia logoja tai erilaisia ​​kuvioita.

Muovaus- ja painevalumenetelmällä valmistettu logo ja kuvio ovat suhteellisen yksinkertaisia, ja tuotteen pinnalla on kuperia ja kovera muoto. Tuotteessa olevaa silkkipainatusta puolta on vaikea puristaa selkeiden ja erottuvien kuvioiden muodostamiseksi, joten massavalettu logo ja painevalumenetelmällä muodostetut kuviot ilmestyvät usein tuotteen pintaan ja tuotteen pinnalla oleva logo ja kuvio usein sileä. Koska painevalumenetelmällä luotu logo ja kuvio vaativat myös tietyn määrän painetta selkeän kuvion muodostamiseksi massavalettujen tuotteiden pinnalle, massavalettujen tuotteiden logoa ja kuviota ei tule painaa sivulle. tuotteesta, mutta tasaisella alustalla. Joten käytettäessä massavalettua tuotekuvion painevalumenetelmää kuvio suunnitellaan yleensä tuotteen tasaiselle pinnalle.

2. Lasermenetelmä tavaramerkkien ja kuvioiden tuottamiseen massamuovattujen tuotteiden pinnalle

Sellumuovattujen tuotteiden laserkuvion valmistusmenetelmä on kuvionvalmistusmenetelmä, jossa laserilla säteilytetään tietty osa massavalettua tuotetta, jolloin massamuovatun tuotteen pintamateriaali höyrystyy tai muuttuu väriltään jättäen siten pysyvän jäljen. Laserilla voidaan luoda erilaisia ​​merkkejä, symboleja ja kuvioita massamuovattujen tuotteiden pinnalle. Kohdistamalla lasersäde massamuovattujen tuotteiden pintaan tapahtuu pinnalla fysikaalinen ja kemiallinen reaktio, joka haihduttaa massavalettujen tuotteiden pinnalla olevat matalat kuidut ja jättää jäljen. Siksi tämä logomerkki on pysyvä, sitä on vaikea peukaloida ja poistaa, eikä se yleensä haalistu.

Laservalmistusmenetelmän progressiivisuus muovattujen massatuotteiden kuviointiin on se, että muovattujen massatuotteiden pintaan vaikuttava lasersäde on kosketuksetonta käsittelyä, joka ei tuota mekaanista ekstruusiota tai mekaanista rasitusta, joten se ei vahingoita prosessoitavaa tuotetta. kohteita. Laserin pienen koon tarkennuksen jälkeen, pienen lämmön vaikutuksen alaisen alueen ja hienon käsittelyn ansiosta jotkut prosessit, joita ei voida saavuttaa perinteisillä menetelmillä, voidaan suorittaa loppuun. Laserkäsittely onnopeaa, kustannustehokasta ja tietokoneohjattua.

3. Kuviomustesuihkutulostusmenetelmä massavalettuihin tuotteisiin

Massamuovattujen tuotteiden mustesuihkutulostusmenetelmässä käytetään varautuneita mustehiukkasia ja suurjännitteisen sähkökentän poikkeutuksen periaatetta kuviotekstin janumeroiden suihkuttamiseen eri massavalettujen tuotteiden pinnalle. Se on korkean teknologian tuote, joka yhdistää mekaanisen ja sähköisen integraation.

Tällä hetkellä menestynein digitaalinen mustesuihkutulostin on UV-mustesuihkutulostin, joka tunnetaan myösnimellä pietsosähköinen mustesuihkutulostin. Integroitua suutinta ohjaavat sadat tai useammat pietsosähköiset kiteet useiden suutinlevyn ruiskutusreikien ohjaamiseksi. Prosessorin käsittelyn kautta jokaiseen pietsosähköiseen kiteeseen lähetetään sarja sähköisiä signaaleja ohjauslevyn kautta. Pietsosähköiset kiteet muotoutuvat, ja mustetta suihkutetaan ulos suuttimesta ja putoaa liikkuvan kohteen pinnalle muodostaen pistematriisin, jolloin muodostuu tekstiä,numeroita tai grafiikkaa. Sitten pietsosähköinen kide palaa alkuperäiseen tilaansa ja musteen pintajännityksen vuoksi uutta mustetta tulee suuttimeen. Koska mustepisteiden tiheysneliösenttimetriä kohti on suuri, pietsosähköistä tekniikkaa voidaan soveltaa korkealaatuisen tekstin, monimutkaisten logojen, viivakoodien ja muun tiedon tulostamiseen sekä tietokantojen yhdistämiseen muuttuvan tiedon tulostamista varten. Lisäämällä muuttuvia tietoja määrättyyn paikkaan, se voidaan tulostaa yhdessä kuvion kanssa. Muuttuvan tiedon ruiskutuksella ei vain saavuteta tietojen vaihtelua, vaan se mahdollistaa myös tietojen ulkoasun värien muuttamisen, mikä mahdollistaa monimutkaisen sateenkaaren väritulostuksen ja ei-toistuvan väritulostuksen.

Yllä mainittujen perinteisten menetelmien käyttäminen logojen ja kuvioiden luomiseen voi tehdä massamuovattujen tuotteiden pinnasta täyteläisen ja värikkään. Kuitupuristettujen elintarvikepakkausten ja sellupuristettujen teollisuuspakkausten, kuten massapuristettujen astioiden, massamuovattujen kuormalavojen, kuitulevyjen ja kulhojen, massamuovattujen kuppien kansien jne., pinnoille voidaan tehdä erilaisia ​​kuvioita ja logoja.