el
Νέα
Νέα

Η ταχεία άνοδος των βιοδιασπώμενων βιομηχανιών για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

29 Jun, 2024 12:07pm

Στοίχημα περιφερειακής ανάπτυξης για τη μείωση της βιομηχανίας πλαστικών, επιφυλακτικοί για την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα χαμηλού επιπέδου
Στις 14 Απριλίου, ένα σεμινάριο για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας πλαστικών προϊόντων (βιομηχανία αγωγών) πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Huaiyang, Zhoukou, επαρχία Henan. Ο Wang Zhanjie, Πρόεδρος της China Plastics Processing Industry Association, εξέφρασε στην ομιλία του ότι ελπίζει ότι η κυβέρνηση της Περιφέρειας Huaiyang μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τα πλεονεκτήματα της επωνυμίας της «Πόλης Πλαστικών Προϊόντων στην Κίνα», να προωθήσει την ανάπτυξη βιομηχανικών αλυσίδων και να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας υψίπεδο ανάπτυξης για τη βιομηχανία πλαστικών προϊόντων.
Είναι κατανοητό ότι η περιοχή Huaiyang έχει περισσότερες από 100 επιχειρήσεις πλαστικών προϊόντων, με περισσότερους από 20000 υπαλλήλους. Η ετήσια αξία παραγωγής των σχετικών βιομηχανιών φτάνει τα 30,32 δισεκατομμύρια γιουάν, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 29% του μεριδίου αγοράς στην επαρχία Χενάν. Ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός βιομηχανικού πάρκου πλαστικών προϊόντων, η περιφέρεια Huaiyang ξεκίνησε ένα έργο κατασκευής βιομηχανικού πάρκου αποικοδομήσιμου νέου υλικού, το οποίο μπορεί να παράγει 100.000 τόνους αποικοδομήσιμου αγροτικού πλαστικού φιλμ, σακούλες για ψώνια, σακούλες συσκευασίας και άλλες σειρές προϊόντων ετησίως. ολοκλήρωση. Αντιμέτωπες με το ζήτημα της μείωσης των πλαστικών, πολλές περιοχές της χώρας έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν πάρκα σχετικών έργων.
Ο δημοσιογράφος έμαθε ότι επί του παρόντος, πολλά μέρη όπως το Dongguan Sichun, το Shandong Shouguang, το Anhui Bengbu και το Taiyuan στο Shanxi κατασκευάζουν ή έχουν ήδη δημιουργήσει χαρακτηριστικές βιομηχανικές ομάδες νέων υλικών που βασίζονται στη βιολογική παραγωγή, δημιουργώντας βιομηχανικά συστήματα που αντιπροσωπεύονται από ενώσεις πλατφόρμας με βάση βιο, πλαστικά και ίνες βιολογικής βάσης.
Πριν από το 2019, ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής και των πωλήσεων αποικοδομήσιμων πλαστικών στην Κίνα ήταν σχετικά αργός. Με την προώθηση της δεύτερης έκδοσης της «απαγόρευσης των πλαστικών» και της πολιτικής «διπλού άνθρακα» το 2020, ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής και των πωλήσεων αποικοδομήσιμων πλαστικών στην Κίνα αυξήθηκε σημαντικά.
Σύμφωνα με έκθεση του Zhongyan Puhua, η παραγωγή και οι πωλήσεις αποικοδομήσιμων πλαστικών στην Κίνα το 2021 ήταν 302000 τόνοι και 276000 τόνοι αντίστοιχα, αυξημένες και οι δύο κατά περισσότερο από 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η προγραμματισμένη ετήσια παραγωγική ικανότητα υπό κατασκευή υπερβαίνει τους 4 εκατομμύρια τόνους. Ταυτόχρονα, η έκθεση επισημαίνει ότι οι υπάρχουσες ποικιλίες βιοαποδομήσιμων πλαστικών και η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας στην αγορά εξακολουθούν να είναι δύσκολο να συγκριθούν με τα παραδοσιακά πλαστικά, με αποτέλεσμα περιορισμένο εύρος εφαρμογής βιοαποδομήσιμων πλαστικών. Επιπλέον, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της δεύτερης έκδοσης της «Απαγορευτικής Διαταγής Πλαστικών», η οποία απαγορεύει και περιορίζει την παραγωγή, τις πωλήσεις και τη χρήση ορισμένων πλαστικών προϊόντων, εάν η προγραμματισμένη παραγωγική ικανότητα των 4 εκατομμυρίων τόνων\/έτος αποικοδομήσιμων πλαστικών είναι τεθεί σε λειτουργία, θα υπερβεί τις πιο αυστηρές απαιτήσεις πολιτικής για τη χρήση αποικοδομήσιμων πλαστικών στο μέλλον. Μέχρι το τέλος του 14ου πενταετούς σχεδίου, θα υπάρχει πρόβλημα πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας.
Ταυτόχρονα, η έκθεση δείχνει ότι η παγκόσμια βιομηχανία βιοαποικοδομήσιμων πλαστικών υποκατάστασης βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και ότι το ποσοστό διείσδυσης στην αγορά χρειάζεται επειγόντως βελτίωση. Μεταξύ αυτών, τα πλαστικά που προέρχονται από ορυκτά υλικά εξακολουθούν να έχουν το υψηλότερο μερίδιο αγοράς, με μερίδιο έως και 75%, ενώ τα βιοαποδομήσιμα πλαστικά αντιπροσωπεύουν μόνο το 1%, αφήνοντας μεγάλο χώρο στην αγορά.