el
Νέα
Νέα

Πρώτη ύλη για την παραγωγή χύτευσης χαρτοπολτού 2: πολτός μπαμπού

29 Jun, 2024 2:16pm

Ο πολτός μπαμπού είναι μια καλή πρώτη ύλη για προϊόντα χύτευσης πολτού (χύτευση φυτικών ινών). Οι ίνες μπαμπού ανήκουν στην κατηγορία των ινών μεσαίου μήκους, με ιδιότητες ενδιάμεσες μεταξύ του ξύλου κωνοφόρων και του πλατύφυλλου ξύλου.

Τα προϊόντα που παράγονται με χρήση πολτού μπαμπού έχουν ισχυρή σκληρότητα και είναι λιγότερο επιρρεπή σε ρωγμές κατά την παραγωγή προϊόντων βαθιάς υφής. Η επιφάνεια είναι λεία και λεπτή, με υψηλή λευκότητα. Ωστόσο, μετά από τριβή στην επιφάνεια του προϊόντος, είναι εύκολο να παραχθούν βελούδινες ίνες. Όταν η αναλογία του χρησιμοποιούμενου πολτού μπαμπού υπερβαίνει το 40%, θα πρέπει να πραγματοποιείται επεξεργασία λείανσης για να εξαλειφθεί η εμφάνιση ασαφών ινών στην επιφάνεια του προϊόντος.

Ο πολτός μπαμπού χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή εσωτερικών παλετών συσκευασίας κινητών τηλεφώνων υψηλής ποιότητας, συσκευασιών καλλυντικών και επιτραπέζιων σκευών. Είναι μια καλή πρώτη ύλη για τη χύτευση πολτού. Η παραγωγή προϊόντων με πολύπλοκα σχήματα, μικρές κλίσεις και γωνίες R απαιτεί γενικά την προσθήκη ορισμένης αναλογίας πολτού μπαμπού. Λόγω της πολύτιμης αξίας των πόρων του πολτού μπαμπού και της ελαφρώς υψηλότερης τιμής του σε σύγκριση με τον πολτό βαγάσσης, επί του παρόντος χρησιμοποιείται κυρίως σε μια ορισμένη αναλογία με ίνες βαγάσσης για αύξηση της απόδοσης και μείωση του κόστους.