el
Νέα
Νέα

Μπορούν πραγματικά να αποικοδομηθούν τα βιοδιασπώμενα υλικά;

29 Jun, 2024 2:19pm

Μπορούν πραγματικά να αποικοδομηθούν τα βιοδιασπώμενα υλικά;
Αυτή η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι υπάρχει άτακτο ανταγωνισμό στην αγορά βιοαποικοδομήσιμων προϊόντων, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους καταναλωτές και τους φορείς εκμετάλλευσης να διακρίνουν τη γνησιότητα των \"βιοδιασπώμενων προϊόντων\".
 
Ένας μηχανικός από το Ινστιτούτο Ποιότητας Εποπτείας, Επιθεώρησης και Τεχνολογίας της Σαγκάης επεσήμανε ότι τα βιοαποδομήσιμα υλικά μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τύπους όπως βιοαποικοδόμηση, φωτοαποικοδόμηση, θερμική οξειδωτική αποδόμηση και κομποστοποίηση. Τα ισχύοντα πρότυπα, οι διαδικασίες παραγωγής και το κόστος για κάθε τύπο είναι διαφορετικά και ο βαθμός υποβάθμισης ποικίλλει πολύ. Θεωρητικά, προϊόντα με υψηλά επίπεδα αποδόμησης θα πρέπει να προτιμώνται για χρήση. Ωστόσο, στην αγορά, είναι δύσκολο για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να διακρίνουν διαφορετικούς τύπους υποβάθμισης, με αποτέλεσμα το κόστος και η τιμή να γίνονται οι κύριοι ανταγωνιστικοί παράγοντες για τα σχετικά προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, τα βιοαποδομήσιμα υλικά που επιλέγουν οι επιχειρήσεις μπορεί να μην είναι απαραίτητα τα πιο ιδανικά φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.
 
Ταυτόχρονα, οι μικρές επιχειρήσεις και οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην αγορά βιοαποδομήσιμων προϊόντων. Επί του παρόντος, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα σούπερ μάρκετ και οι επιχειρήσεις εστίασης προσαρμόζουν κυρίως απευθείας βιοαποδομήσιμα προϊόντα σε επιχειρήσεις παραγωγής, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις και οι καταναλωτές συνήθως αγοράζουν μέσω καναλιών όπως το διαδίκτυο. Η Συμμαχία Προστασίας Καταναλωτών του Δέλτα του ποταμού Yangtze διαπίστωσε μέσω πολλαπλών διαδικτυακών πλατφορμών ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα που φέρουν την ένδειξη «βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες», με σημαντικές διαφορές τιμών. Ωστόσο, λόγω έλλειψης συγκριτικών πληροφοριών, οι μικρές επιχειρήσεις και οι καταναλωτές δεν έχουν τρόπο να προσδιορίσουν τη γνησιότητα.
 
Επιπλέον, υπάρχουν επίσης ελλείψεις στις μεθόδους ανίχνευσης βιοαποδομήσιμων υλικών. Για παράδειγμα, ο κύκλος δοκιμών για βιοαποδομήσιμα πλαστικά μπορεί να είναι από 3 έως 6 μήνες και το κόστος είναι σχετικά ακριβό. Εάν χρησιμοποιείται ταχεία ανίχνευση, μπορούν να ανιχνευθούν μόνο τα συστατικά των πλαστικών προϊόντων, αλλά το \"που περιέχουν αποικοδομήσιμα συστατικά\" δεν σχετίζεται απαραίτητα με το \"αν το πλαστικό μπορεί να αποικοδομηθεί\". Αυτό οδηγεί σε μια κατάσταση όπου τα βιοδιασπώμενα επιτραπέζια σκεύη στην αγορά αναμιγνύονται με ψάρια και ψάρια.
 
Οι εμπειρογνώμονες προστασίας των καταναλωτών και οι ειδικοί σε πρότυπα προτείνουν ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πρότυπο αναγνώρισης βιοαποδομήσιμου υλικού για να αποτρέψει τα κακά νομίσματα από το να διώξουν τα καλά νομίσματα και επίσης να διευκολυνθεί η αναγνώριση των αγοραστών.
 
Ποιες άλλες ιδέες μείωσης πλαστικών εκτός από υποκατάστατα;
 
Η Συμμαχία Προστασίας Καταναλωτών στο Δέλτα του ποταμού Yangtze πρότεινε επίσης να μειωθεί η χρήση πλαστικών προϊόντων. Εκτός από τη χρήση υποκατάστατων, μπορεί επίσης να επεκτείνει τη σκέψη του από την οπτική γωνία του σχεδιασμού συσκευασίας και της αναβάθμισης των μεθόδων εξυπηρέτησης.
 
Για παράδειγμα, μια έρευνα διαπίστωσε ότι η παράδοση τροφίμων έχει γίνει μια αυξανόμενη πηγή πλαστικών απορριμμάτων. Το 3,6% των ερωτηθέντων παραγγέλνει σε πακέτο σχεδόν κάθε γεύμα, το 22,4% παραγγέλνει σε πακέτο σχεδόν μία φορά την ημέρα και το 59,5% παραγγέλνει πολλά γεύματα σε πακέτο την εβδομάδα. Το τμήμα προστασίας των καταναλωτών πιστεύει ότι αυτό το σύνολο δεδομένων δείχνει ότι η περιβαλλοντική απειλή που προκαλείται από τα πλαστικά κουτιά παράδοσης τροφίμων αυξάνεται μέρα με τη μέρα και η βιομηχανία διανομής τροφίμων πρέπει να αναδιαρθρωθεί.
 
Σε απάντηση σε αυτό το ζήτημα, η Meituan δήλωσε ότι η αναβάθμιση της συσκευασίας σε πακέτο έχει γίνει ένα σημαντικό ζήτημα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πλατφόρμας. Από τη μία πλευρά, προωθήστε τα βιοδιασπώμενα κουτιά γευμάτων. Από τα τέλη του περασμένου έτους, η Meituan είχε χορηγήσει 7 προμηθευτές για την ανάπτυξη 20 πλήρως βιοδιασπώμενων κουτιών τροφίμων και κυκλοφόρησε 350.000 σετ για να δοκιμάσουν οι έμποροι πλατφόρμας δωρεάν. Η βελτιστοποίηση πραγματοποιήθηκε με βάση τα σχόλια από εμπόρους και καταναλωτές. Από την άλλη, μέσω του επιστημονικού σχεδιασμού, μπορεί επίσης να μειωθεί η χρήση υλικών κουτιών τροφίμων. Για παράδειγμα, η Meituan συνεργάστηκε με το Detpak Packaging Laboratory και την Bargain Pizza για να σχεδιάσει και να αναπτύξει έναν νέο τύπο μηδενικού πλαστικού κουτιού πίτσας. Το νέο κουτί πίτσας μπορεί να μειώσει τη χρήση χαρτιού κατά 50% και να αντικαταστήσει το πλαστικό στήριγμα που υποστηρίζει το κουτί πίτσας με ένα χάρτινο στήριγμα, εξαλείφοντας το πλαστικό.