el
Νέα
Νέα

Περίπου 3,27 εκατομμύρια κουτιά τροφίμων χρησιμοποιούνται καθημερινά και τα απορρίμματα σε πακέτο γίνονται αδύναμος κρίκος στην ταξινόμηση των σκουπιδιών

29 Jun, 2024 11:44am

Περίπου 3,27 εκατομμύρια κουτιά τροφίμων χρησιμοποιούνται καθημερινά και τα απορρίμματα σε πακέτο γίνονται αδύναμος κρίκος στην ταξινόμηση των σκουπιδιών
 
«Η φετινή Έκθεση Κυβερνητικής Εργασίας «ανέφερε την εμβάθυνση του πιλοτικού προγράμματος της «επανάστασης των σκουπιδιών», την προώθηση της πλήρους κάλυψης των σημείων ταξινόμησης και διάθεσης σκουπιδιών, την κατασκευή τερματικών διάθεσης όλων των κατηγοριών και την προσπάθεια να γίνει η πρώτη παρτίδα πόλεων χωρίς απόβλητα σε επίπεδο επαρχίας Ως επαγγελματίας σε θέματα που σχετίζονται με την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Liu Qian, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Κινεζικού Λαού, απαθανάτισε έντονα το σχετικό περιεχόμενο για την προστασία του περιβάλλοντος και την ταξινόμηση των σκουπιδιών στην «Κυβερνητική Έκθεση Εργασίας». \".
 
Προς το παρόν, η αγορά διαδικτυακής παράδοσης τροφίμων και τροφοδοσίας της Κίνας διατηρεί ταχεία ανάπτυξη, ειδικά μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, και η Jinhua δεν αποτελεί εξαίρεση. Με συντηρητική εκτίμηση, ο συνολικός ημερήσιος όγκος παραγγελιών των τριών μεγάλων πλατφορμών παράδοσης φαγητού στην πόλη μας, Ele.me, Meituan και Baidu, είναι περίπου 1 εκατομμύριο, με μέση κατανάλωση 3,27 πλαστικών κουτιών\/φλιτζανιών τροφίμων μίας χρήσης ανά παραγγελία. Αυτό σημαίνει ότι η παράδοση τροφίμων θα δημιουργήσει περίπου 3,27 εκατομμύρια απορρίμματα από κουτιά τροφίμων την ημέρα, ένα πολύ μεγάλο ποσό των οποίων δεν περιλαμβάνει πλαστικές σακούλες, υπολείμματα τροφίμων και άλλα σκουπίδια.
 
Ο αντίκτυπος μιας τόσο μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων τροφίμων στο περιβάλλον δεν μπορεί να υποτιμηθεί.
 
Ο Liu Qian εισήγαγε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες σε πακέτο είναι ως επί το πλείστον πολυπροπυλένιο και πολυαιθυλένιο, τα οποία είναι δύσκολο να αποικοδομηθούν και ως επί το πλείστον αναμειγνύονται με υπολείμματα τροφίμων και λεκέδες λαδιού. Λόγω της έλλειψης πιο λεπτομερούς συστήματος ταξινόμησης και ανακύκλωσης, αυτά τα απορρίμματα μεταφοράς αναμειγνύονται γενικά απευθείας στα οικιακά απορρίμματα και αποτεφρώνονται ως άλλα απόβλητα, γεγονός που όχι μόνο ασκεί μεγάλη πίεση στην απόρριψη του τερματικού σταθμού, αλλά προκαλεί επίσης ρύπανση στην ατμόσφαιρα. Πρόταση μέλους της επιτροπής: Καινοτόμες μέθοδοι συσκευασίας σε πακέτο για να επιτευχθεί μείωση των απορριμμάτων στην πηγή
 
Πώς να μειώσετε τη ζημιά που προκαλείται από τα απόβλητα σε πακέτο όταν το takeout γίνεται ένας απαραίτητος τρόπος κατανάλωσης στη σύγχρονη ζωή;
 
\"Το πρώτο βήμα μπορεί να είναι να ξεκινήσετε με καινοτόμες μεθόδους συσκευασίας για takeout.\" Ο Liu Qian πιστεύει ότι στην πραγματικότητα ότι τα βιοδιασπώμενα κουτιά τροφίμων δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τα πλαστικά κουτιά τροφίμων μιας χρήσης, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η τυποποίηση και η εποπτεία των επιχειρήσεων σε πακέτο. Μπορούν να παρασχεθούν επιδοτήσεις στην επιστημονική και τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη συναφών επιχειρήσεων και μέσω της χρήσης βιοαποδομήσιμων προϊόντων για τη μείωση των φόρων, οι επιχειρήσεις σε πακέτο μπορούν ενεργά να επιλέξουν να χρησιμοποιούν πιο βολικά και φιλικά προς το περιβάλλον εναλλακτικά προϊόντα, όπως κουτιά τροφίμων από πολτό, τρόφιμα με ίνες ζαχαροκάλαμου πλάκες κ.λπ., για να μπλοκάρει τη «λευκή ρύπανση» από την πηγή.
 
Στη διαδικασία κατανάλωσης, ο Liu Qian προτείνει ότι οι περιοχές με σχετικά συγκεντρωμένες τάξεις θα πρέπει να οργανωθούν ως μονάδες για την εκτέλεση στοχευμένων μεθόδων διαλογής και συλλογής απορριμμάτων παράδοσης τροφίμων. Θα πρέπει να δημιουργηθούν τακτικοί και καθορισμένοι σταθμοί διαλογής και συλλογής, να καινοτομηθούν καινοτόμα κανάλια συλλογής και να δημιουργηθεί ένα ηχητικό σύστημα για τη διαλογή και τη συλλογή των απορριμμάτων παράδοσης τροφίμων στα κτίρια. Θα πρέπει να δημιουργηθούν σχετικά συστήματα όπως το σύστημα ευθύνης του ορόφου και το σύστημα ευθύνης της εταιρείας για την ενίσχυση της διαχείρισης της διαλογής και της συλλογής των απορριμμάτων παράδοσης τροφίμων.
 
Επιπλέον, ως απάντηση στο πρόβλημα της χαμηλής ανακυκλώσιμης αξίας και του υψηλού κόστους καθαρισμού και διαλογής των κουτιών παράδοσης τροφίμων που οι εταιρείες ανακύκλωσης δεν επιθυμούν να ανακυκλώσουν, ο Liu Qian πιστεύει ότι είναι απαραίτητο για ολόκληρη τη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών, των εμπόρων και των τελικών χρήστες, να συνεργαστούν για να συνδέσουν την αλυσίδα ανακύκλωσης απορριμμάτων παράδοσης τροφίμων, να εφαρμόσουν ένα σύστημα ευθύνης παραγωγού και να διασφαλίσουν ότι τα αντίστοιχα αρμόδια μέρη αναλαμβάνουν την ευθύνη του χειρισμού των απορριμμάτων παράδοσης τροφίμων. Ταυτόχρονα, συνιστάται να δοθούν φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών για να μπορέσουν να επιβιώσουν στην αγορά και να επιτραπεί στις νόμιμες επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών να λειτουργούν κανονικά μέσω λειτουργιών προσανατολισμένων στην αγορά, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων για τα απόβλητα μεταφοράς διαλογή, αξιοποίηση (κομποστοποίηση, ανακύκλωση κουτιών γευμάτων), αποτέφρωση και υγειονομική ταφή.
 
\"Φυσικά, πρέπει επίσης να αυξήσουμε τη δημοσιότητα για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να μειώσουν την περιττή κατανάλωση σε πακέτο και να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση σκευών σε πακέτο όταν είναι απαραίτητο\", δήλωσε ο Liu Qian.
 
Η πόλη μας έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος της σπατάλης τροφίμων. Σύμφωνα με το Δημοτικό Γραφείο Ταξινόμησης Απορριμμάτων, στα τέλη του περασμένου έτους, η πόλη μας εξέδωσε επίσημα μέτρα εφαρμογής για την περαιτέρω ενίσχυση του ελέγχου της ρύπανσης από πλαστικό και συγκεκριμένα διοργάνωσε ειδική διόρθωση πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης για τα απορρίμματα. Προωθήστε τις πλατφόρμες παράδοσης τροφίμων και ποτών για την υλοποίηση της κύριας ευθύνης μείωσης και αντικατάστασης επιτραπέζιων σκευών μιας χρήσης για εμπόρους που έχουν εγκατασταθεί και προσθέστε επιλογές βελτιστοποίησης, όπως ο αριθμός των επιτραπέζιων σκευών που επιλέγουν οι καταναλωτές. Προωθήστε τη χρήση εναλλακτικών προϊόντων που πληρούν τις απαιτήσεις απόδοσης και ασφάλειας τροφίμων στη βιομηχανία παράδοσης τροφίμων και ποτών μέσω μεθόδων όπως κουπόνια, ανταμοιβές πόντων και εκπτώσεις. Δημιουργήστε σημεία ανακύκλωσης συσκευασιών express και εγκαταστάσεις ανακύκλωσης κουτιών τροφίμων σε πακέτο.