el
Νέα
Νέα

Μέθοδος κατασκευής μοτίβων για προϊόντα χυτευμένα με πολτό

29 Jun, 2024 11:13am

Η τεχνολογία εκτύπωσης του επίπεδου χαρτιού έχει γίνει πολύ ώριμη, αλλά ως προϊόν χυτευμένο σε πολτό γνωστό ως τρισδιάστατο χαρτί, το τρισδιάστατο προϊόν χυτευμένο με χαρτοπολτό έχει μια ποικιλία σχημάτων και μορφών. Η ανομοιόμορφη επιφάνεια που φαίνεται να ταιριάζει με το υλικό συσκευασίας προκαλεί ταλαιπωρία στην επιφανειακή εκτύπωση των προϊόντων που έχουν χυτευθεί με χαρτοπολτό. Αλλά η προσθήκη λογότυπων και διαφόρων μοτίβων στην επιφάνεια των προϊόντων που έχουν χυτευθεί με πολτό μπορεί να κάνει τα τρισδιάστατα προϊόντα χυτευμένου πολτού να φαίνονται πιο όμορφα και διακριτικά.

Λόγω της πολυπλοκότητας της επιφάνειας των προϊόντων χυτευμένων με χαρτοπολτό, υπάρχουν επί του παρόντος αρκετές κοινές μέθοδοι για την κατασκευή λογοτύπων και μοτίβων στην επιφάνεια προϊόντων χυτευμένων με πολτό:

1. Μέθοδος χύτευσης υπό πίεση για την παραγωγή μοτίβων επιφανειών προϊόντων χυτευμένων με πολτό

Λογότυπα και διάφορα σχέδια είναι χαραγμένα στο καλούπι θερμής πίεσης και διαμόρφωσης. Κατά τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων χυτευμένων με πολτό, τα υγρά τεμάχια μεταφέρονται στο καλούπι θερμής συμπίεσης και διαμόρφωσης για θερμή συμπίεση και διαμόρφωση. Μετά το στέγνωμα, η επιφάνεια του προϊόντος έχει φυσικά αντίστοιχα λογότυπα ή διάφορα σχέδια.

Το λογότυπο και το σχέδιο που παράγονται με τη μέθοδο χύτευσης και χύτευσης είναι σχετικά απλά, με κυρτά και κοίλα σχήματα στην επιφάνεια του προϊόντος. Η όψη με μεταξοτυπία στο προϊόν είναι δύσκολο να χυθεί για να σχηματίσει καθαρά και ευδιάκριτα μοτίβα, έτσι λογότυπα και μοτίβα από χυτό πολτό που σχηματίζονται με τη μέθοδο χύτευσης με χύτευση συχνά εμφανίζονται στην επιφάνεια του προϊόντος και το λογότυπο και το σχέδιο στην επιφάνεια του προϊόντος είναι συχνά ομαλή. Λόγω του γεγονότος ότι το λογότυπο και το σχέδιο που δημιουργούνται από τη μέθοδο χύτευσης με χύτευση απαιτούν επίσης μια ορισμένη ποσότητα πίεσης για να σχηματιστεί ένα σαφές σχέδιο στην επιφάνεια των προϊόντων χυτευμένων πολτού, το λογότυπο και το μοτίβο των προϊόντων με χύτευση πολτού δεν πρέπει να τυπώνονται στο πλάι του προϊόντος αλλά σε επίπεδη επιφάνεια. Έτσι, όταν χρησιμοποιείται η μέθοδος χύτευσης με μοτίβο προϊόντος χυτευμένου πολτού, το σχέδιο σχεδιάζεται γενικά στην επίπεδη επιφάνεια του προϊόντος.

2. Μέθοδος χρήσης λέιζερ για την παραγωγή εμπορικών σημάτων και μοτίβων στην επιφάνεια προϊόντων χυτευμένων με πολτό

Η μέθοδος κατασκευής μοτίβων λέιζερ για προϊόντα χυτευμένα με πολτό είναι μια μέθοδος κατασκευής μοτίβων που χρησιμοποιεί λέιζερ για να ακτινοβολήσει ένα συγκεκριμένο μέρος του χυτευμένου πολτού προϊόντος, προκαλώντας την εξάτμιση του υλικού της επιφάνειας του χυτευμένου πολτού προϊόντος ή την αλλαγή χρώματος, αφήνοντας έτσι ένα μόνιμο σημάδι. Το λέιζερ μπορεί να δημιουργήσει διάφορους χαρακτήρες, σύμβολα και μοτίβα στην επιφάνεια προϊόντων χυτευμένων με πολτό. Εφαρμόζοντας μια δέσμη λέιζερ στην επιφάνεια των χυτευμένων προϊόντων πολτού, εμφανίζεται μια φυσική και χημική αντίδραση στην επιφάνεια, η οποία εξατμίζει τις ρηχές ίνες στην επιφάνεια των προϊόντων που σχηματίζονται με πολτό και αφήνει ένα σημάδι. Επομένως, αυτό το σήμα λογότυπου είναι μόνιμο, δύσκολο να παραβιαστεί και να διαγραφεί και γενικά δεν ξεθωριάζει.

Η προοδευτικότητα της μεθόδου παραγωγής λέιζερ για το μοτίβο χυτευμένων προϊόντων πολτού είναι ότι η δέσμη λέιζερ που ενεργεί στην επιφάνεια χυτευμένων προϊόντων πολτού είναι επεξεργασία χωρίς επαφή, η οποία δεν προκαλεί μηχανική εξώθηση ή μηχανική καταπόνηση, επομένως δεν θα βλάψει το επεξεργασμένο αντικείμενα. Λόγω του μικρού μεγέθους του λέιζερ μετά την εστίαση, της μικρής περιοχής που επηρεάζεται από τη θερμότητα και της λεπτής επεξεργασίας, ορισμένες διαδικασίες που δεν μπορούν να επιτευχθούν με συμβατικές μεθόδους μπορούν να ολοκληρωθούν. Η επεξεργασία με λέιζερ είναι γρήγορη, οικονομικά αποδοτική και ελέγχεται από υπολογιστή.

3. Μέθοδος εκτύπωσης με μοτίβο inkjet για προϊόντα χυτευμένα με πολτό

Η μέθοδος εκτύπωσης με μοτίβο inkjet για προϊόντα χυτευμένα με πολτό χρησιμοποιεί φορτισμένα σωματίδια μελάνης και την αρχή της εκτροπής του ηλεκτρικού πεδίου υψηλής τάσης για να ψεκάσει κείμενο και αριθμούς μοτίβων στην επιφάνεια διαφόρων προϊόντων χυτευμένων με πολτό. Είναι ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας που ενσωματώνει μηχανική και ηλεκτρική ενοποίηση.

Επί του παρόντος, ο πιο επιτυχημένος ψηφιακός εκτυπωτής inkjet είναι ο εκτυπωτής inkjet UV, γνωστός και ως πιεζοηλεκτρικός εκτυπωτής inkjet. Το ενσωματωμένο ακροφύσιο ελέγχεται από εκατοντάδες ή περισσότερους πιεζοηλεκτρικούς κρυστάλλους για τον έλεγχο πολλαπλών οπών ψεκασμού στην πλάκα του ακροφυσίου. Μέσω της επεξεργασίας της CPU, μια σειρά ηλεκτρικών σημάτων εξέρχονται σε κάθε πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο μέσω της πλακέτας οδήγησης. Οι πιεζοηλεκτρικοί κρύσταλλοι παραμορφώνονται και το μελάνι ψεκάζεται έξω από το ακροφύσιο και πέφτει στην επιφάνεια του κινούμενου αντικειμένου, σχηματίζοντας μια μήτρα κουκκίδων, σχηματίζοντας έτσι κείμενο, αριθμούς ή γραφικά. Στη συνέχεια, ο πιεζοηλεκτρικός κρύσταλλος επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση και λόγω της επιφανειακής τάσης του μελανιού, νέο μελάνι εισέρχεται στο ακροφύσιο. Λόγω της υψηλής πυκνότητας κουκκίδων μελανιού ανά τετραγωνικό εκατοστό, η πιεζοηλεκτρική τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί για την εκτύπωση κειμένου υψηλής ποιότητας, πολύπλοκων λογότυπων, γραμμωτών κωδίκων και άλλων πληροφοριών και τη σύνδεση βάσεων δεδομένων για εκτύπωση μεταβλητών δεδομένων. Προσθέτοντας μεταβλητά δεδομένα στην καθορισμένη θέση, μπορούν να εκτυπωθούν μαζί με το μοτίβο. Ο ψεκασμός μεταβλητών δεδομένων όχι μόνο επιτυγχάνει μεταβλητότητα δεδομένων, αλλά επιτρέπει επίσης αλλαγές στο χρώμα εμφάνισης των δεδομένων, επιτρέποντας σύνθετη έγχρωμη εκτύπωση ουράνιου τόξου και μη επαναλαμβανόμενη έγχρωμη εκτύπωση.

Η χρήση των συμβατικών μεθόδων που αναφέρονται παραπάνω για τη δημιουργία λογοτύπων και μοτίβων μπορεί να κάνει την επιφάνεια των προϊόντων που έχουν μορφοποιηθεί με πολτό πλούσια και πολύχρωμη. Οι συσκευασίες τροφίμων από χυτευμένες ίνες και οι βιομηχανικές συσκευασίες από χυτό πολτό, όπως επιτραπέζια σκεύη από πολτό, παλέτες από πολτό, χυτές ινοσανίδες και κύπελλα, καπάκια φλυτζανιών από πολτό κ.λπ., μπορούν όλα να έχουν διάφορα σχέδια και λογότυπα στις επιφάνειές τους.