dan
Nyheder
Nyheder

Den hurtige stigning i bionedbrydelige industrier for at reducere kuldioxidemissioner

29 Jun, 2024 12:07pm

Regional udvikling satser på at reducere plastindustrien, på vagt over for lav overkapacitet
Den 14. april blev der afholdt et seminar om højkvalitetsudvikling af plastprodukter (rørledningsindustrien) i Huaiyang-distriktet, Zhoukou, Henan-provinsen. Wang Zhanjie, formand for China Plastics Processing Industry Association, udtrykte i sin tale, at han håber, at regeringen i Huaiyang-distriktet fuldt ud kan udnytte mærkefordelene ved \"City of Plastic Products in China\", fremme udvikling af industriel kædeklynger og stræbe efter at skabe et udviklingshøjland af høj kvalitet til plastvareindustrien.
Det er underforstået, at Huaiyang District har mere end 100 plastprodukter virksomheder, med mere end 20.000 ansatte. Den årlige produktionsværdi for relaterede industriernår 30,32 milliarder yuan, hvilket tegner sig for mere end 29% af markedsandelen i Henan-provinsen. Samtidig med planlægning og konstruktion af en plastproduktindustripark har Huaiyang District lanceret etnedbrydeligtnyt materialeindustriparkkonstruktionsprojekt, som kan producere 100.000 tonsnedbrydelig landbrugsplastfolie, indkøbsposer, emballageposer og andre serier af produkter årligt efter færdiggørelse. Stillet over for spørgsmålet om plastreduktion er mange dele af landet begyndt at bygge relaterede projektparker.
Reporteren erfarede, at flere steder i øjeblikket, såsom Dongguan Sichun, Shandong Shouguang, Anhui Bengbu og Taiyuan i Shanxi, konstruerer eller allerede har etableret karakteristiske industrielle klynger af biobaseredenye materialer, der skaber industrielle systemer repræsenteret af biobaserede platformforbindelser, biobaserede plast og biobaserede fibre.
Før 2019 var væksten i produktion og salg afnedbrydelig plast i Kina relativt langsom. Med promoveringen af ​​den anden udgave af \"plastikforbuddet\" og \"dual carbon\"-politikken i 2020 er vækstraten for produktion og salg afnedbrydelig plast i Kina steget markant.
Ifølge en rapport fra Zhongyan Puhua var produktionen og salget afnedbrydelig plast i Kina i 2021 henholdsvis 302000 tons og 276000 tons, begge steg med mere end 20% i forhold til året før. Den planlagte årlige produktionskapacitet under opførelse overstiger 4 millioner tons. Samtidig peger rapporten på, at de eksisterende biologisknedbrydelige plasttyper og omkostningseffektivitet på markedet stadig er svære at sammenligne med traditionel plast, hvilket resulterer i begrænset anvendelsesområde for biologisknedbrydeligt plast. Hertil kommer, i henhold til kravene i anden udgave af \"Plastic Prohibition Order\", som forbyder og begrænser produktion, salg og brug afnogle plastprodukter, hvis den planlagte produktionskapacitet på 4 millioner tons\/årnedbrydelig plast er sat i drift, vil det overstige de strengeste politiske krav til brug afnedbrydelig plast i fremtiden. Ved udgangen af ​​den 14. femårsplan vil der være et overkapacitetsproblem.
Samtidig viser rapporten, at den globale bionedbrydelige plastsubstitutionsindustri stadig er i de tidlige udviklingsstadier, og markedspenetrationsraten skal hurtigst muligt forbedres. Blandt dem har fossilt plastik stadig den højeste markedsandel med en andel på op til 75 %, mens bionedbrydelig plast kun udgør 1 %, hvilket efterlader et stort markedsplads.