dan
Nyheder
Nyheder

Der bruges ca. 3,27 millioner madkasser dagligt, og take-away-affald bliver et svagt led i affaldsklassificeringen

29 Jun, 2024 11:44am

Der bruges ca. 3,27 millioner madkasser dagligt, og take-away-affald bliver et svagt led i affaldsklassificeringen
 
\"Dette års regeringsrapport 'nævnte uddybning af pilotprogrammet for' affaldsrevolution', fremme af fuld dækning af affaldsklassificering og bortskaffelsessteder, bygning af alle kategorier til bortskaffelsesterminaler og stræber efter at blive den første gruppe af affaldsfri byer på provinsniveau. 'Som en professionel inden for miljøkonsekvensvurdering og miljøbeskyttelsesrelaterede spørgsmål fangede Liu Qian, et medlem af den kommunale komité for den kinesiske folkepolitiske rådgivende konference, det relevante indhold om miljøbeskyttelse og affaldsklassificering i 'regeringens arbejdsrapport'. .\".
 
Pånuværende tidspunkt har Kinas onlinemarked for levering af mad og catering opretholdt hurtig vækst, især siden epidemiens udbrud, og Jinhua er ingen undtagelse. Konservativt anslået er den samlede daglige ordremængde på de tre store fødevareleveringsplatforme i vores by, Ele.me, Meituan og Baidu, omkring 1 million, med et gennemsnitligt forbrug på 3,27 engangsplastikmadkasser\/-kopper pr. ordre. Det betyder, at levering af mad vil generere omkring 3,27 millioner madkasseaffald om dagen, hvoraf en meget stor mængde ikke inkluderer plastikposer, madrester og andet affald.
 
Virkningen af ​​en så stor mængde madaffald på miljøet kan ikke undervurderes.
 
Liu Qian introducerede, at de materialer, der bruges i take-away-emballage, for det meste er polypropylen og polyethylen, som er svære atnedbryde og for det meste er blandet med madrester og oliepletter. På grund af manglen på et mere detaljeret klassificerings- og genanvendelsessystem, bliver dette takeaway-affald generelt direkte blandet i husholdningsaffald og forbrændt som andet affald, hvilket ikke kun lægger et stort pres på terminalbortskaffelsen, men også forårsager forurening af atmosfæren. Udvalgsmedlems forslag: Innovér take-away-emballagemetoder for at opnå affaldsreduktion ved kilden
 
Hvordan reducerer man skaderne forårsaget af takeaway-affald,når takeaway bliver en uundværlig måde at forbruge på i det moderne liv?
 
\"Det første skridt kan være at starte med innovative emballagemetoder til takeaway.\" Liu Qian mener, at i den virkelighed, hvor bionedbrydelige madkasser ikke helt kan erstatte engangsplastikmadkasser, er detnødvendigt at styrke standardiseringen og tilsynet med takeaway-virksomheder. Der kan ydes tilskud til beslægtede virksomheders videnskabelige og teknologiske forskning og udvikling, og gennem brug af biologisknedbrydelige produkter til at reducere skatterne, kan takeaway-virksomheder aktivt vælge at bruge mere bekvemme og miljøvenlige alternative produkter, såsom papirmasse-madkasser, sukkerrørsfibermad plader osv. for at blokere \"hvid forurening\" fra kilden.
 
I forbrugsprocessen foreslår Liu Qian, at områder med relativt koncentrerede klasser bør organiseres som enheder til at udføre målrettede metoder til sortering og indsamling af madaffald. Der bør etableres regelmæssige og udpegede sorterings- og indsamlingsstationer, innovative indsamlingskanaler bør innoveres, og der bør etableres et forsvarligt system til sortering og indsamling af madaffald i bygninger. Der bør etableres relevante systemer såsom etageansvarssystem og virksomhedsansvarssystem for at styrke håndteringen af ​​sortering og indsamling af madaffald.
 
Som svar på problemet med lav genanvendelig værdi og høje rengørings- og sorteringsomkostninger for fødevareudbringningskasser, som genbrugsvirksomheder ikke er villige til at genbruge, mener Liu Qian, at det ernødvendigt for hele industrien, inklusive platforme, handlende og slut- brugere, for at samarbejde om at forbinde genbrugskæden for madleveringsaffald, implementere et producentansvarssystem og sikre, at de tilsvarende ansvarlige påtager sig ansvaret for at håndtere madleveringsaffald. Samtidig anbefales det, at der gives skattemæssige incitamenter til virksomheder inden for vedvarende energi, så de kan overleve på markedet, og at legitime virksomheder med vedvarende energi kan fungerenormalt gennem markedsorienterede operationer, der danner et integreret affaldshåndteringssystem for take-away-affald. sortering, udnyttelse (kompostering, måltidskassegenanvendelse), forbrænding og losseplads.
 
\"Selvfølgelig skal vi også øge omtalen for at opmuntre borgerne til at reducere unødvendigt takeaway-forbrug og minimere brugen af ​​takeaway-redskaber,når det ernødvendigt,\" sagde Liu Qian.
 
Vores by har truffet foranstaltninger for at løse problemet med madleveringsspild. Ifølge det kommunale affaldsklassificeringskontor udstedte vores by i slutningen af ​​sidste år officielt implementeringsforanstaltninger for yderligere at styrke plastforureningskontrollen og organiserede specifikt en særlig udbedring af engangsplastikprodukter til affald, der kan tages med hjem; Fremme platforme for levering af mad og drikkevarer for at implementere hovedansvaret for at reducere og erstatte engangsservice for købmænd, der har slået signed, og tilføje optimeringsmuligheder såsom antallet af forbrugervalgt service; Fremme brugen af ​​alternative produkter, der opfylder kravene til ydeevne og fødevaresikkerhed i fødevare- og drikkevareleveringsindustrien gennem metoder såsom kuponer, pointbelønninger og rabatter; Opret genbrugssteder for ekspresemballage og genbrugsfaciliteter til madkasser.