dan
Nyheder
Nyheder

Mange mennesker er opmærksomme på skaderne for miljøet af madleveringsaffald

29 Jun, 2024 2:29pm

Emballageaffald fra madlevering har forårsaget en betydelig stigning i mængden af ​​husholdningsaffald fra byerne. Kapaciteten og slutbehandlingskapaciteten i en bys sanitære system, såsom lossepladser og forbrændingspladser, er begrænset, og presset på byens sanitære system er meget højtnu. De fleste regioner er begyndt gradvist at forbyde plastik og introducere bionedbrydelige engangsserviceprodukter.
 
Ifølge data frigivet af Meituan takeaway, Elema, Baidu takeaway og andre internet takeaway platforme, er den samlede daglige ordremængde på de tre takeaway platforme på landsplan omkring 20 millioner. Med den hurtige udvikling af fødevareleveringsindustrien bliver skaden af ​​madleveringsaffald til miljøet stadig mere fremtrædende.
Fornylig viste en undersøgelse foretaget af Social Survey Center of China Youth Daily i samarbejde med Questionnaire Network på 2012-respondenter, at 75,5 % af de adspurgte har indset skaden af ​​madaffald for miljøet. 41,1 % af de adspurgte er villige til at betale for bortskaffelse af udtagningsaffald. 66,9 % af de adspurgte foreslog at fremme bionedbrydelige og miljøvenlige madkasser for at reducere brugen af ​​plastikmadkasser.
 
Blandt de adspurgte udgjorde de født i 1990'erne 19,3%, de født i 1980'erne tegnede sig for 53,2%, de født i 1970'erne tegnede sig for 20,0%, de født i 1960'erne tegnede sig for 6,2%, de født i 1950'erne tegnede sig for for 0,9 %, og andre stod for 0,4 %.
75,5 % af de adspurgte er opmærksomme på miljøfarerne ved madleveringsaffald
 
I undersøgelsen klikkede 43,3 % af de adspurgte ofte, og 53,0 % klikkede lejlighedsvis.
En mediemedarbejder i Zhengzhou, Xiao Zhao (pseudonym), bestiller takeaway tre til fire gange om ugen i gennemsnit. Han arbejdernormalt hårdt for at gøre det færdigt og efterlader ingen rester. De fleste afhentningskasser smides ud, ognogle meget store plastikkasser vaskes rene og bruges som friskopbevaringskasser. takeaway-poser efterlades generelt ikke.
Xiao Lin (pseudonym), en studerende fra et bestemt universitet i Shanghai, bestiller ikke ofte takeaway. Nogle gange smider han madpakken direkte i skraldespanden. Hvis der er en klassificeret genbrugsspand, smides dennormalt i en ikke-genbrugsspand.
I undersøgelsen ville 34,8 % af de adspurgte adskille plastikaffald fra køkkenaffald efter at have spist takeaway, 50,0 % af respondenterne ville lejlighedsvis gøre det, og 15,2 % af de adspurgte ville aldrig skelne.
Xiaoxiao (pseudonym), en ansat i en statsejet virksomhed i Shenzhen, bestillernæppe takeaway. Jeg ved ikke, om takeaway er hygiejnisk, og takeaway-affald udgør en kæmpe trussel mod miljøet. Ikke at bestille takeaway er også at beskytte miljøet.
Xiao Zhou var ikke særlig opmærksom på forureningen af ​​madleveringsaffald. Efter hans mening er madleveringskasser, ligesom plastikposer, allerede blevet en del af livet.
Undersøgelsen viser, at 75,5 % af de adspurgte er opmærksomme på skaderne af madaffald for miljøet, 10,9 % af de adspurgte gør det ikke, og 13,6 % af de adspurgte har svært ved at beskrive.
 
Pånuværende tidspunkt kan det meste af madleveringsaffaldet blandet med køkkenaffald, plastikpose-madkasser og emballageposeaffald kun \"blandes\" i byhusholdningsaffald, komme ind i affaldsbehandlingssystemet og i sidste ende blive forbrændt eller begravet som almindeligt affald. Professor Jiang Jianguo fra Solid Waste Control Research Institute ved School of Environment ved Tsinghua University sagde, at værdien af ​​direkte genbrug af fødevarebeholdere er relativt lav. Fra sanitetssystemets perspektiv har emballageaffald fra madlevering forårsaget en betydelig stigning i mængden af ​​husholdningsaffald i byerne. Kapaciteten og slutbehandlingskapaciteten i en bys sanitære system, såsom lossepladser og forbrændingsanlæg, er begrænset, og presset på byernes sanitære system er meget højtnu. Hvordan man håndterer madleveringsspild, om det skal reduceres ved kilden, hvordan man effektivt klassificerer og vejleder det og forbedrer genbrugsforholdet, foruden at opkræve behandlingsgebyrer fra restauranter og madleveringsplatforme, kræver også tilsvarende politik vejledning i teknologi og ledelse. Forbedring af materialer vil øge omkostningerne, og hvordan man gør forbrugerne villige til at bruge flere penge på miljøbeskyttelse og påtage sig mere ansvar er alle spørgsmål, der skal overvejes.