dan
Nyheder
Nyheder

Nedbrydelig plast er også forbudt i EU

29 Jun, 2024 2:11pm

I det globale forbud mod plastproduktion er bionedbrydelig plastnu også forbudt i EU.

I forbindelse med globale plastforbud var det oprindeligt virksomhedens idé at erstatte engangsplast med biologisknedbrydeligt plast. Fuldstændig bionedbrydelige plantefiber (pulp) støbte produkter ser ud til at have en lille andel i forhold til den store mængde bionedbrydelig plast.

Nedbrydningen af ​​bionedbrydelig plast er dog betinget. For det første skal bionedbrydelig plast genanvendes og derefter komposteres for at blive heltnedbrudt. Men kun værdifulde ting kan genbruges effektivt. Generelt vil bionedbrydelig plast blive skør efter 6 måneder og miste deres værdi til genbrug og dermed miste deres genbrugsværdi. Hvis det ikke kan genbruges til kompostbehandling, kan bionedbrydelig plast ikkenedbrydesnaturligt.

På grund af det faktum, at biologisknedbrydelig plast ikke kannedbrydes heltnaturligt, er de faktisk blevet en af ​​synderne bag hvid forurening. Fra den 3. juli er bionedbrydelig plast også blevet forbudt i EU.

Støbte plantefiber (pulp) produkter er virkelig miljøvenlige produkter, der kannedbrydesnaturligt og er i øjeblikket det eneste levedygtige alternativ tilnogle plastprodukter. For eksempel inden for pulpstøbt bordserviceemballage og pulpstøbt industriemballage er det en god erstatning for mange plastprodukter.

 

Fra den 3. juli skal EU's medlemslande sige farvel til brugen af ​​engangs- og bionedbrydelige plastik og kun tillade brug af genanvendelig plast. Europa-Kommissionen har afgjort, at de ikke kan bringes på EU-markedet, fordi den mener, at plast er skadeligt for livet i havet, biodiversiteten og vores sundhed. At reducere brugen af ​​engangsplastikprodukter kan hjælpe med at beskytte menneskers og planetens sundhed. Denne politik kan have en væsentlig indflydelse på vores kinesiske og gadevenners liv og arbejde.

Lad os se, hvilke varer der gradvist vil blive erstattet af bæredygtige alternativer efter den 3. juli: for eksempel balloner, flaskehætter med en kapacitet på højst 3 liter, polystyrenskumkopper, engangsservice, sugerør og tallerkener. De eneste ting, der må bruges, er genanvendelige produkter.

 

Fødevareemballageindustrien vil også blive tvunget til at transformere, og fødevareemballage vil ikke længere bruge biologisknedbrydelig plast og kan kun bruge papir (at bruge papirmasse til at støbe produkter er mere ideelt).

Der er også hygiejnebind, tamponer, vådservietter, poser og vatpinde. Cigaretternes filterspidser vil også ændre sig, og fiskeindustrien vil forbyde brugen af ​​plastikværktøj. (Ifølge Greenpeace kasseres 640.000 tons fiskenet og værktøjsplastik i havet hvert år, og faktisk er de de største syndere bag havets ødelæggelse.) Disse produkter vil blive kontrolleret gennem forskellige foranstaltninger, såsom at reducere deres forbrug og producenter, der betaler \"forureningsgebyrer\".

Sådanne tiltag harnaturligvis også tiltrukket sig kritik og kontroverser fra mange lande, da dette tiltag også vil have stor indflydelse på 160.000 arbejdspladser og hele plastindustrien i Italien. Og Italien gør også sidste modstand. De seneste par timer har Roberto Cingolani, minister for økologi og transformation, angrebet: \"EU's definition af plastforbud er meget mærkelig. Man må kun bruge genanvendelig plast, ikke bionedbrydelig plast. Vores land er førende inden for bionedbrydelig plast, men vi kan ikke bruge dem, fordi der er et latterligt direktiv, der siger, at \"kun genanvendelig plast kan bruges\".

Dette kan også påvirke eksporten af ​​små råvarer fra Kina. I fremtiden kan eksport af plastprodukter til EU-lande være underlagt restriktioner og materialekrav. EU lægger stor vægt på miljøbeskyttelse, og derfor er der så mange berømte strande, smukke og klare oceaner og frodige skove. Jeg ved ikke, om gadevenner har lagt mærke til, at for eksempel fastfood som McDonald's stille og roligt har erstattet plastiksugerør og koplåg med papirlåg og papirsugerør. Måske i de tidlige stadier af gennemførelsen af ​​foranstaltningerne er folk måske ikke vant til dem, men de vil gradvist blive accepteret somnormen.