dan
Nyheder
Nyheder

Kan biologisknedbrydelige materialer virkelignedbrydes?

29 Jun, 2024 2:19pm

Kan biologisknedbrydelige materialer virkelignedbrydes?
Denne undersøgelse viste også, at der er uordnet konkurrence på markedet for biologisknedbrydelige produkter, hvilket gør det vanskeligt for forbrugere og operatører at skelne ægtheden af ​​\"bionedbrydelige produkter\".
 
En ingeniør fra Shanghai Institute of Quality Supervision, Inspection and Technology påpegede, at bionedbrydelige materialer kan opdeles i forskellige typer såsom bionedbrydning, fotonedbrydning, termisk oxidativnedbrydning og komposterbarnedbrydning. De gældende standarder, produktionsprocesser og omkostninger for hver type er forskellige, og graden af ​​nedbrydning varierer meget. I teorien bør produkter med højenedbrydningsniveauer foretrækkes til brug; Men på markedet er det vanskeligt for forbrugere og virksomheder at skelne mellem forskellige typernedbrydning, hvilket resulterer i, at omkostninger og pris bliver de vigtigste konkurrencefaktorer for relaterede produkter. Som følge heraf er de biologisknedbrydelige materialer, som virksomhederne vælger, ikkenødvendigvis de mest ideelle miljøvenlige materialer.
 
Samtidig står små virksomheder og forbrugere over for større vanskeligheder med at købe biologisknedbrydelige produkter. Pånuværende tidspunkt tilpasser store indkøbscentre, supermarkeder og cateringvirksomheder for det meste bionedbrydelige produkter direkte til produktionsvirksomheder, mens små virksomheder og forbrugerenormalt køber gennem kanaler såsom internettet. Yangtze River Delta Consumer Protection Alliance fandt gennem flere online platforme, at der er mange produkter mærket som \"bionedbrydelige plastikposer\", med betydelige prisforskelle. Men på grund af manglen på sammenlignende information har små virksomheder og forbrugere ingen mulighed for at bestemme ægtheden.
 
Derudover er der også mangler i detektionsmetoderne for biologisknedbrydelige materialer. For eksempel kan testcyklussen for bionedbrydelig plast være så lang som 3 til 6 måneder, og omkostningerne er relativt dyre; Hvis der anvendes hurtig detektion, kan kun komponenterne i plastprodukter påvises, men \"indeholdendenedbrydelige komponenter\" er ikkenødvendigvis relateret til \"om plast kannedbrydes\". Dette fører til en situation, hvor biologisknedbrydelige serviceprodukter på markedet blandes med fisk og fisk.
 
Forbrugerbeskyttelseseksperter og standardeksperter foreslår, at det ernødvendigt at etablere en ensartet bionedbrydeligt materialeidentifikationsstandard for at forhindre dårlige mønter i at drive gode mønter ud og også lette identifikation af købere.
 
Hvilke andre plastikreduktionsideer udover erstatninger?
 
Yangtze River Delta Consumer Protection Alliance foreslog også at reducere brugen af ​​plastprodukter. Ud over at bruge substitutter, kan den også udvide sin tænkning ud fra perspektiverne af emballagedesign og opgradering af servicemetoder.
 
For eksempel viste en undersøgelse, at levering af mad er blevet en voksende kilde til plastikaffald. 3,6 % af de adspurgte bestiller takeawaynæsten hvert måltid, 22,4 % bestiller takeawaynæsten én gang om dagen, og 59,5 % bestiller flere takeaway-måltider om ugen. Forbrugerbeskyttelsesafdelingen mener, at dette sæt af data viser, at den miljømæssige trussel forårsaget af plastikfødevareleveringskasser stiger dag for dag, og fødevareleveringsindustrien skal omstruktureres.
 
Som svar på dette problem udtalte Meituan, at opgradering af takeaway-emballage er blevet et vigtigt emne for platformens bæredygtige udvikling. På den ene side fremme biologisknedbrydelige måltidskasser. Ved udgangen af ​​sidste år havde Meituan sponsoreret 7 leverandører til at udvikle 20 fuldt bionedbrydelige madkasser og frigivet 350.000 sæt, som platformhandlere kunne prøve gratis. Optimering blev udført på baggrund af feedback fra handlende og forbrugere. På den anden side kan brugen af ​​madkassematerialer også reduceres gennem videnskabeligt design. For eksempel samarbejdede Meituan med Detpak Packaging Laboratory og Bargain Pizza for at designe og udvikle enny type pizzaæske i plastik. Dennye pizzaæske kan reducere papirforbruget med 50 % og erstatte plastikbeslaget, der understøtter pizzaæsken, med et papirbeslag, hvilket eliminerer plastik.