dan
Nyheder
Nyheder

Mønsterfremstillingsmetode til pulpstøbte produkter

29 Jun, 2024 11:13am

Printteknologien for fladt papir er blevet meget moden, men som et papirmassestøbt produkt kendt som tredimensionelt papir har det tredimensionelle papirmassestøbte produkt en række forskellige former og former. Den ujævne overflade, der ser ud til at matche emballagematerialet, medfører besvær for overfladetrykningen af ​​pulpstøbte produkter. Men tilføjelse af logoer og forskellige mønstre på overfladen af ​​papirmassestøbte produkter kan få tredimensionelle papirmassestøbte produkter til at fremstå smukkere og mere karakteristiske.

På grund af kompleksiteten af ​​overfladen af ​​papirmassestøbte produkter er der i øjeblikket flere almindelige metoder til fremstilling af logoer og mønstre på overfladen af ​​papirmassestøbte produkter:

1. Trykstøbemetode til fremstilling af overflademønstre af pulpstøbte produkter

Logoer og forskellige mønstre er indgraveret på varmpresnings- og formeformen. Under fremstillingsprocessen af ​​pulpstøbte produkter overføres våde emner til varmpresnings- og formningsformen til varmpresning og formning. Efter tørring har produktets overfladenaturligvis tilsvarende logoer eller forskellige mønstre.

Logoet og mønsteret fremstillet ved støbe- og trykstøbningsmetoden er relativt enkle med konvekse og konkave former på overfladen af ​​produktet. Siden med silketryk på produktet er vanskelig at formstøbe for at danne klare og tydelige mønstre, så pulpstøbte logoer og mønstre dannet ved trykstøbningsmetoden vises ofte på produktets overflade, og logoet og mønsteret på produktoverfladen er ofte glatte. På grund af det faktum, at logoet og mønsteret, der genereres af trykstøbemetoden, også kræver en vis mængde tryk for at danne et klart mønster på overfladen af ​​papirmassestøbte produkter, bør logoet og mønsteret af papirmassestøbte produkter ikke trykkes på siden af produktet, men på en flad overflade. Sånår du bruger den pulpstøbte produktmønsterstøbemetode, er mønsteret generelt designet på produktets flade overflade.

2. Metode til at bruge laser til at fremstille varemærker og mønstre på overfladen af ​​pulpstøbte produkter

Lasermønsterfremstillingsmetoden til pulpstøbte produkter er en mønsterfremstillingsmetode, der bruger laser til at bestråle en bestemt del af det pulpstøbte produkt, hvilket får overfladematerialet af det pulpstøbte produkt til at fordampe eller undergå farveændringer, og derved efterlade et permanent mærke. Laser kan skabe forskellige tegn, symboler og mønstre på overfladen af ​​pulpstøbte produkter. Ved at påføre en laserstråle på overfladen af ​​pulpstøbte produkter sker der en fysisk og kemisk reaktion på overfladen, som fordamper de lavvandede fibre på overfladen af ​​de pulpstøbte produkter og efterlader et mærke. Derfor er dette logomærke permanent, svært at pille ved og slette og falmer generelt ikke.

Progressiviteten af ​​laserproduktionsmetoden for mønsteret af støbte pulpprodukter er, at laserstrålen, der virker på overfladen af ​​støbte pulpprodukter, er en berøringsfri behandling, som ikke producerer mekanisk ekstrudering eller mekanisk belastning, så det vil ikke beskadige det forarbejdede genstande. På grund af den lille størrelse af laseren efter fokusering, det lille varmepåvirkede område og den fine behandling kannogle processer, der ikke kan opnås ved konventionelle metoder, fuldføres. Laserbehandling er hurtig, omkostningseffektiv og computerstyret.

3. Mønster inkjet printmetode for pulpstøbte produkter

Mønsterinkjet-udskrivningsmetoden til pulpstøbte produkter bruger ladede blækpartikler og princippet om højspændings elektrisk feltafbøjning til at sprøjte mønstertekst og tal på overfladen af ​​forskellige pulpstøbte produkter. Det er et højteknologisk produkt, der integrerer mekanisk og elektrisk integration.

Pånuværende tidspunkt er den mest succesrige digitale inkjetprinter UV-inkjetprinteren, også kendt som den piezoelektriske inkjetprinter. Den integrerede dyse styres af hundredvis eller flere piezoelektriske krystaller for at kontrollere flere sprøjtehuller på dysepladen. Gennem behandlingen af ​​CPU'en udsendes en række elektriske signaler til hver piezoelektrisk krystal gennem drivkortet. De piezoelektriske krystaller deformeres, og blæk sprøjtes ud af dysen og falder på overfladen af ​​det bevægelige objekt og danner en prikmatrix, hvorved der dannes tekst, tal eller grafik. Derefter vender den piezoelektriske krystal tilbage til sin oprindelige tilstand, og på grund af blækkets overfladespænding kommer dernyt blæk ind i dysen. På grund af den høje tæthed af blækprikker pr. kvadratcentimeter kan piezoelektrisk teknologi anvendes til at udskrive tekst i høj kvalitet, komplekse logoer, stregkoder og anden information og forbinde databaser til udskrivning af variable data. Ved at tilføje variable data på det udpegede sted, kan det udskrives sammen med mønsteret. Variabel dataspraying opnår ikke kun datavariabilitet, men giver også mulighed for ændringer i dataenes udseendefarve, hvilket muliggør kompleks regnbuefarveudskrivning og ikke-gentagne farveudskrivning.

Brug af de konventionelle metodernævnt ovenfor til at skabe logoer og mønstre kan gøre overfladen af ​​papirmassestøbte produkter rig og farverig. Støbt fiber fødevareemballage og støbt papirmasse industriel emballage, såsom papirmassestøbt bordservice, papirmassestøbte paller, formstøbte fiberplader og skåle, papirmassestøbte koplåg osv., kan alle have forskellige mønstre og logoer lavet på deres overflader.