cs
Zprávy
Zprávy

Rychlý vzestup biologicky rozložitelných průmyslových odvětví s cílem snížit emise oxidu uhličitého

29 Jun, 2024 12:07pm

Regionální rozvoj sázína omezení plastikářského průmyslu, varuje senadbytečných kapacit
Dne 14. dubna se v okrese Huaiyang, Zhoukou, provincie Henan, konal seminář o vysoce kvalitním vývoji plastových výrobků (potrubní průmysl). Wang Zhanjie, předseda China Plastics Processing Industry Association, ve svém projevu vyjádřil, že doufá, že vláda okresu Huaiyang dokáže plně využít výhod značky „Města plastových výrobků v Číně“, podporovat rozvoj sdružování průmyslových řetězců a snažit se vytvořit vysoce kvalitní rozvojová hora pro průmysl plastových výrobků.
Rozumí se, že okres Huaiyang má vícenež 100 podnikůna výrobu plastových výrobků s vícenež 20 000 zaměstnanci. Roční hodnota produkce souvisejících odvětví dosahuje 30,32 miliard juanů, což představuje vícenež 29 % podíluna trhu v provincii Henan. Současně s plánováním a výstavbou průmyslového parku plastových výrobků zahájil okres Huaiyang projekt výstavby průmyslového parku znového materiálu, který dokáže vyrobit 100 000 tun odbouratelných zemědělských plastových fólií,nákupních tašek, balicích tašek a dalších sérií výrobků ročně po dokončení. Tváří v tvář problému snižování plastů začalo mnoho částí země budovat související projektové parky.
Reportér se dozvěděl, že v současné době řada míst, jako je Dongguan Sichun, Shandong Shouguang, Anhui Bengbu a Taiyuan v Shanxi, stavínebo již vytvořila charakteristické průmyslové seskupenínových materiálů založenýchna biologických materiálech a vytváří průmyslové systémy reprezentované sloučeninami založenýmina biologických platformách plasty a bio vlákna.
Před rokem 2019 bylo tempo růstu výroby a prodeje rozložitelných plastů v Číně relativně pomalé. S propagací druhého vydání „zákazu plastů“ a politiky „dvojího uhlíku“ v roce 2020 se výroba a tempo růstu prodeje rozložitelných plastů v Číně výrazně zvýšily.
Podle zprávy Zhongyan Puhua činila výroba a prodej rozložitelných plastů v Číně v roce 2021 302 000 tun a 276 000 tun, přičemž oba vzrostly o vícenež 20 % ve srovnání s předchozím rokem. Plánovaná roční výrobní kapacita ve výstavbě přesahuje 4 miliony tun. Zpráva zároveň poukazujena to, že stávající druhy biodegradabilních plastů a jejichnákladová efektivnostna trhu jsou stále obtížně srovnatelné s tradičními plasty, což má zanásledek omezený rozsah použití biodegradabilních plastů. Navíc podle požadavků druhého vydání „Plastic Prohibition Order“, který zakazuje a omezuje výrobu, prodej a používáníněkterých plastových výrobků, pokud je plánovaná výrobní kapacita 4 miliony tun\/rok rozložitelných plastů uvedení do provozu překročí v budoucnunejpřísnější politické požadavkyna používání rozložitelných plastů. Na konci 14. pětiletého plánu bude problém snadměrnou kapacitou.
Zpráva zároveň ukazuje, že celosvětový průmyslnáhrady biodegradabilních plastů je stále v raných fázích vývoje a že jenaléhavěnutné zlepšit míru pronikánína trh. Mezinimi mají plasty pocházející z fosilních zdrojů stálenejvyšší podílna trhu s podílem až 75 %, zatímco biologicky rozložitelné plasty představují pouze 1 %, čímž zůstává velký tržní prostor.