cs
Zprávy
Zprávy

Surovina pro výrobu lisování buničiny 2: bambusová buničina

29 Jun, 2024 2:16pm

Bambusová buničina je dobrou surovinou pro výrobu buničiny (formování rostlinných vláken). Bambusové vlákno patří do kategorie středně dlouhých vláken s vlastnostmi mezi jehličnatým dřevem a listnatým dřevem.

Výrobky vyrobené z bambusové buničiny mají silnou houževnatost a jsou méněnáchylné k praskání při výrobě hlubokých výrobků. Povrch je hladký a jemný, s vysokou bělostí. Po třenína povrchu výrobku je však snadné vyrobit vlákna podobná plyši. Když podíl použité bambusové buničiny přesáhne 40 %, je třeba provést úpravu mletím, aby se eliminoval výskyt chlupatých vlákenna povrchu produktu.

Bambusová buničina se často používá k výrobě vnitřních paletna balení mobilních telefonů, obalůna kosmetiku anádobí. Je to dobrá surovina pro formování buničiny. Výroba produktů se složitými tvary, malými sklony a úhly R obecně vyžaduje přidání určitého podílu bambusové buničiny. Vzhledem ke vzácnosti zdrojů bambusové buničiny a její mírně vyšší ceně ve srovnání s bagasovou buničinou se v současné doběnejvíce používá v určitém poměru s bagasovými vlákny pro zvýšení výkonu a sníženínákladů.