cs
Zprávy
Zprávy

Mohou biologicky rozložitelné materiály skutečně degradovat?

29 Jun, 2024 2:19pm

Mohou biologicky rozložitelné materiály skutečně degradovat?
Tento průzkum také zjistil, žena trhu s biologicky rozložitelnými produkty existujeneuspořádaná hospodářská soutěž, což ztěžuje spotřebitelům a provozovatelům rozlišení pravosti „biologicky rozložitelných produktů“.
 
Inženýr ze Shanghai Institute of Quality Supervision, Inspection and Technology poukázalna to, že biologicky rozložitelné materiály lze rozdělit do různých typů, jako je biodegradace, fotodegradace, tepelná oxidativní degradace a kompostovatelná degradace. Platnénormy, výrobní procesy anáklady pro každý typ se liší a stupeň degradace se velmi liší. Teoreticky by pro použití měly být preferovány produkty s vysokou úrovní degradace; Na trhu je však pro spotřebitele a podniky obtížné rozlišit různé typy degradace, což vede k tomu, ženáklady a cena se stávají hlavními konkurenčními faktory souvisejících produktů. V důsledku tohonemusí být biologicky odbouratelné materiály zvolené podnikynutně těminejideálnějšími materiály šetrnými k životnímu prostředí.
 
Malé podniky a spotřebitelé zároveň čelí větším potížím přinákupu biologicky rozložitelných produktů. V současnosti velkánákupní centra, supermarkety a stravovací podniky většinou přímo přizpůsobují biologicky rozložitelné produkty výrobním podnikům, zatímco malé podniky a spotřebitelé obvyklenakupují prostřednictvím kanálů, jako je internet. Aliance pro ochranu spotřebitelů v deltě řeky Yangtze zjistila prostřednictvímněkolika online platforem, že existuje mnoho produktů označených jako „biologicky odbouratelné plastové tašky“ s výraznými cenovými rozdíly. Kvůlinedostatku srovnávacích informací však malé podniky a spotřebitelénemají jak určit pravost.
 
Kromě toho existují takénedostatky v metodách detekce biologicky rozložitelných materiálů. Například testovací cyklus pro biologicky odbouratelné plasty může trvat 3 až 6 měsíců anáklady jsou relativně drahé; Pokud se použije rychlá detekce, lze detekovat pouze složky plastových výrobků, ale „obsahující rozložitelné složky“nemusínutně souviset s „zda lze plast rozložit“. To vede k situaci, kdy se biologicky rozložitelnénádobína trhu mísí s rybami a rybami.
 
Odbornícina ochranu spotřebitele a odbornícina standardynavrhují, že jenutné vytvořit jednotný standard identifikace biologicky rozložitelných materiálů, aby se zabránilo tomu, že špatné mince vytlačí dobré mince, a také usnadní identifikaci kupujících.
 
Jaké dalšínápadyna redukci plastů kroměnáhražek?
 
Snížit používání plastových výrobkůnavrhla i Aliance pro ochranu spotřebitelů v deltě řeky Yangtze. Kromě používánínáhražek může také rozšířit své myšlení z pohledu obalového designu a modernizace metod služeb.
 
Průzkumnapříklad zjistil, že rozvoz jídla se stal rostoucím zdrojem plastového odpadu. 3,6 % respondentů si objednává jídlo s sebou téměř každé jídlo, 22,4 % téměř jednou denně a 59,5 % si objednáváněkolik jídel s sebou týdně. Oddělení ochrany spotřebitele se domnívá, že tento soubor údajů ukazuje, že hrozba pro životní prostředí způsobená plastovými krabicemina doručování potravin se každým dnem zvyšuje a odvětví dodávek potravin je třeba restrukturalizovat.
 
V reakcina tento problém Meituan uvedl, že modernizace balení s sebou se stala důležitou otázkou pro udržitelný rozvoj platformy. Na jedné straně podporovat biologicky rozložitelné krabičkyna jídlo. Ke konci loňského roku společnost Meituan sponzorovala 7 dodavatelů, aby vyvinuli 20 plně biologicky rozložitelných krabičekna jídlo, a vydala 350 000 sad pro obchodníky s platformami, které si mohou zdarma vyzkoušet. Optimalizace byla provedenana základě zpětné vazby od obchodníků a spotřebitelů. Na druhou stranu, díky vědeckému designu lze také omezit používání materiálů potravinových boxů. Společnost Meituannapříklad spolupracovala s Detpak Packaging Laboratory a Bargain Pizzananávrhu a vývojinového typunulové plastové krabicena pizzu. Nová krabicena pizzu může snížit spotřebu papíru o 50 % anahradit plastový držák, který podepírá krabicina pizzu, papírovým držákem, čímž se eliminuje plast.