cs
Zprávy
Zprávy

Denně se spotřebuje přibližně 3,27 milionu krabic s jídlem a odpad z vynášení se stává slabým článkem v klasifikaci odpadu.

29 Jun, 2024 11:44am

Denně se spotřebuje přibližně 3,27 milionu krabic s jídlem a odpad z vynášení se stává slabým článkem v klasifikaci odpadu.
 
„Letošní vládní pracovní zpráva ‚zmínila prohloubení pilotního programu ‚revoluce odpadků‘, podporu plného pokrytí míst pro klasifikaci a likvidaci odpadků, vybudování všech kategorií odpadových terminálů a snahu stát se první várkou provinčních měst bez odpadu. „Jako profesionál v oblasti posuzování vlivůna životní prostředí a souvisejících záležitostí ochrany životního prostředí Liu Qian, člen městského výboru Čínské lidové politické poradní konference, pečlivě zachytil relevantní obsah o ochraně životního prostředí a klasifikaci odpadu ve „Zprávě o práci vlády“. \".\"
 
V současné době si čínský online trh s rozvozem jídla a stravováním udržuje rychlý růst, zejména od vypuknutí epidemie, a Jinhuanení výjimkou. Podle konzervativního odhadu je celkový denní objem objednávek tří hlavních platforem pro rozvoz jídla vnašem městě, Ele.me, Meituan a Baidu, asi 1 milion, s průměrnou spotřebou 3,27 jednorázových plastových krabiček\/kelímkůna jídlona objednávku. To znamená, že donáška jídla bude generovat asi 3,27 milionu odpadu z krabic denně, z čehož velmi velké množstvínezahrnuje plastové sáčky, zbytky jídla a další odpadky.
 
Dopad tak velkého množství odpadu při dodávce jídlana životní prostředínelze podceňovat.
 
Liu Qian představil, že materiály používané při vytahování obalů jsou většinou polypropylen a polyethylen, které se obtížně rozkládají a většinou se mísí se zbytky jídla a olejovými skvrnami. Vzhledem k tomu, ženeexistuje podrobnější systém klasifikace a recyklace, jsou tyto odpady s sebou obvykle přímo přimíchávány do domovního odpadu a spalovány jako ostatní odpady, cožnejenže vytváří velký tlakna konečnou likvidaci, ale také způsobuje znečištění ovzduší. Návrh člena výboru: Inovovat metody balení s odběrem, aby se dosáhlo snížení odpadu u zdroje
 
Jak snížit škody způsobené odpady z vytahování, když se vytahování stávánepostradatelným způsobem spotřeby v moderním životě?
 
\"Prvním krokem může být začít s inovativními metodami balení pro vytažení.\" Liu Qian věří, že ve skutečnosti, že biologicky rozložitelné krabičkyna jídlonemohou zcelanahradit jednorázové plastové krabičkyna jídlo, jenutné posílit standardizaci a dohlednad podniky, které si vytahují jídlo. Dotace mohou být poskytoványna vědecký a technologický výzkum a vývoj souvisejících podniků a prostřednictvím využití biologicky rozložitelných produktů ke snížení daní se podniky s odběrem mohou aktivně rozhodnout pro použití pohodlnějších a ekologicky šetrnějších alternativních produktů, jako jsou krabičkyna potraviny z buničiny, potraviny z vlákniny z cukrové třtiny desky atd., aby blokovaly \"bílé znečištění\" od zdroje.
 
V procesu konzumace Liu Qiannavrhuje, že oblasti s relativně koncentrovanými třídami by měly být organizovány jako jednotky pro provádění cílených metod třídění a sběru potravinového odpadu. Měly by být zřízeny pravidelné a určené třídicí a sběrné stanice, měly by být inovovány inovativní sběrné kanály a měl by být zaveden zvukový systém pro třídění a sběr odpadu z dodávek potravin v budovách. Měly by být zavedeny příslušné systémy, jako je systém hlavní odpovědnosti a systém odpovědnosti společnosti, aby se posílilo řízení třídění a sběru odpadu z dodávky potravin.
 
Kromě toho, v reakcina problémnízké recyklovatelné hodnoty a vysokýchnákladůna čištění a třídění boxůna dodání jídla, které recyklační společnostinejsou ochotny recyklovat, se Liu Qian domnívá, že je tonezbytné pro celé odvětví, včetně platforem, obchodníků a koncových zařízení. uživatelé, aby spolupracovalina propojení řetězce recyklace odpadu z dodávek potravin, zavedli systém odpovědnosti výrobce a zajistili, že příslušné odpovědné strany převezmou odpovědnost za manipulaci s odpadem z dodávek potravin. Současně se doporučuje poskytovat daňové pobídky podnikům s obnovitelnými zdroji, které jim umožní přežítna trhu, a umožnit legitimním podnikům s obnovitelnými zdrojinormálně fungovat prostřednictvím tržně orientovaných operací, čímž se vytvoří integrovaný systémnakládání s odpady s sebou. třídění, využití (kompostování, recyklace potravinových boxů), spalování a skládkování.
 
\"Samozřejmě také musíme zvýšit publicitu, abychom povzbudili občany, aby omezili zbytečnou spotřebu jídla s sebou a minimalizovali používánínádobí s sebou, když je tonutné,\" řekl Liu Qian.
 
Naše město přijalo opatření k řešení problému plýtvání s rozvozem jídla. Podle Městského úřadu pro třídění odpadůnaše městona konci loňského roku oficiálně vydalo prováděcí opatření k dalšímu posílení kontroly znečištění plasty a konkrétně zorganizovalo speciální rektifikaci jednorázových plastových výrobkůna odvoz odpadu; Propagovat platformy pro doručování potravin anápojů za účelem realizace hlavní odpovědnosti za snížení anahrazení jednorázovéhonádobí pro obchodníky, kteří se usadili, a přidat možnosti optimalizace, jako je počet spotřebitelem vybranéhonádobí; Propagujte používání alternativních produktů, které splňují požadavkyna výkon a bezpečnost potravin v odvětví doručování potravin anápojů prostřednictvím metod, jako jsou kupony, bodové odměny a slevy; Vytvořte místa pro expresní recyklaci obalů a zařízenína recyklaci krabicna jídlo s sebou.