cs
Zprávy
Zprávy

Mnoho lidí si je vědomo škodlivosti plýtvání potravinami pro životní prostředí

29 Jun, 2024 2:29pm

Odpady z obalů z dodávek potravin způsobily výraznýnárůst množství komunálního odpadu z domácností. Kapacita a kapacita konečného čištění městského sanitačního systému, jako jsou skládky a spalovny, jsou omezené a tlakna městský sanitační systém jenyní velmi vysoký. Většina regionů začala postupně zakazovat plasty a zavádět jednorázové biologicky rozložitelnénádobí.
 
Podle údajů zveřejněných platformami Meituan s sebou, Elema, Baidu a dalšími internetovými platformami s sebou, je celkový denní objem objednávek tří platforem s sebouna celostátní úrovni asi 20 milionů. S rychlým rozvojem průmyslu doručování potravin jsou škody způsobené plýtváním potravinami pro životní prostředí stále významnější.
Nedávný průzkum, který provedlo Social Survey Center of China Youth Daily ve spolupráci se sítí Questionnaire Networkna respondentech z roku 2012, ukázal, že 75,5 % respondentů si uvědomilo škodlivost plýtvání potravinami pro životní prostředí. Za likvidaci vynášeného odpadu je ochotno zaplatit 41,1 % dotázaných. 66,9 % respondentůnavrhlo propagovat biologicky rozložitelné a ekologicky šetrné krabičkyna jídlo, aby se omezilo používání plastových krabičekna jídlo.
 
Mezi dotázanými tvořilinarození v 90. letech 19,3 %,narození v 80. letech 53,2 %,narození v 70. letech 20,0 %,narození v 60. letech 6,2 %,narození v 50. letech 20. století. 0,9 % a ostatní 0,4 %.
75,5 % dotázaných si je vědomo ekologických rizik plýtvání potravinami
 
V průzkumu 43,3 % respondentů kliklo často a 53,0 % občas kliklo.
Zaměstnanec médií v Zhengzhou, Xiao Zhao (pseudonym), si objednává jídlo s sebou v průměru třikrát až čtyřikrát týdně. Obvykle tvrdě pracujena dokončení anezanechává žádné zbytky. Většina krabic s vynášením se vyhodí aněkteré velmi velké plastové krabice se vymyjí a použijí se jako krabicena uchování čerstvého zboží. sáčky s sebou obecněnezůstávají pozadu.
Xiao Lin (pseudonym), student z jisté univerzity v Šanghaji, si jídlo s sebou častoneobjednává. Někdy krabičku s obědem přímo vyhazuje do odpadkového koše. Pokud existuje klasifikovaný recyklační koš, je obvykle vhozen donerecyklovatelného koše.
V průzkumu by 34,8 % respondentů oddělilo plastový odpad od kuchyňského odpadu po jídle s sebou, 50,0 % respondentů by tak učinilo příležitostně a 15,2 % respondentů by tonikdynerozlišovalo.
Xiaoxiao (pseudonym), zaměstnanec státního podniku v Shenzhenu, si jen stěží objednává jídlo s sebou. Nevím, jestli je vynášení hygienické a odpad z vynášení představuje obrovskou hrozbu pro životní prostředí. Neobjednat si jídlo s sebou také chrání životní prostředí.
Xiao Zhounevěnoval zvláštní pozornost znečištění odpadu z rozvozu jídla. Podle jehonázoru se boxyna rozvoz jídla, stejně jako igelitové tašky, již staly součástí života.
Z průzkumu vyplývá, že 75,5 % respondentů si je vědomo škodlivosti plýtvání potravinami při dodávkách potravin pro životní prostředí, 10,9 % respondentůne a 13,6 % respondentů je obtížně popsatelné.
 
V současné době lze většinu potravinového odpadu smíchaného s kuchyňským odpadem, igelitovými krabicemina potraviny a odpady z obalových tašek pouze „přimíchat“ do městského domovního odpadu, dostat se do systémunakládání s odpady anakonec je spálitnebo pohřbít jako běžný odpad. Profesor Jiang Jianguo z Výzkumného ústavu pro kontrolu pevných odpadů při School of Environmentna univerzitě Tsinghua uvedl, že hodnota přímé recyklace obalůna potraviny je relativněnízká. Z pohledu sanitačního systému způsobily odpady z obalů z dodávek potravin výraznýnárůst množství komunálního odpadu z domácností. Kapacita a kapacita konečného čištění městského sanitačního systému, jako jsou skládky a spalovny, jsou omezené a tlakna městský sanitační systém jenyní velmi vysoký. Jak v budoucnunakládat s plýtváním při doručování potravin, zda jej omezit u zdroje, jak jej efektivně klasifikovat a vést a jak zlepšit poměr recyklace, vyžaduje kromě účtování poplatků za ošetření od restaurací a platforem pro rozvoz jídla také odpovídající politiku poradenství v technologii a managementu. Zlepšení materiálů zvýšínáklady a jak přimět spotřebitele, aby byli ochotni utrácet více peněz za ochranu životního prostředí a převzít více odpovědnosti, to vše jsou otázky, které je třeba zvážit.