cs
Zprávy
Zprávy

Metoda vytváření vzorů pro výrobky lisované z buničiny

29 Jun, 2024 11:13am

Technologie tisku plochého papíru se stala velmi vyspělou, ale jako výrobek lisovaný z buničiny známý jako trojrozměrný papír má trojrozměrný lisovaný produkt z buničiny různé tvary a formy. Nerovný povrch, který se zdá být v souladu s obalovým materiálem, přinášínepříjemnosti při povrchovém potisku celulózových lisovaných výrobků. Ale přidání log a různých vzorůna povrch výrobků lisovaných z buničiny může způsobit, že trojrozměrné produkty lisované z buničiny budou vypadat krásnější a výraznější.

Kvůli složitosti povrchu buničinových lisovaných výrobků existuje v současné doběněkolik běžných metod pro vytváření log a vzorůna povrchu buničinových lisovaných produktů:

1. Metoda tlakového lití pro výrobu povrchových vzorů lisovaných výrobků z buničiny

Na horké lisovací a tvarovací formě jsou vyryta loga a různé vzory. Během výrobního procesu buničinových lisovaných výrobků jsou mokré polotovary přenášeny do horké lisovací a tvarovací formy pro lisování a tvarování za tepla. Po zaschnutí má povrch výrobku přirozeně odpovídající loganebo různé vzory.

Logo a vzor vytvořené metodou lisování a tlakového lití jsou poměrně jednoduché, s konvexními a konkávními tvaryna povrchu výrobku. Strana se sítotiskemna produktu se obtížně odlévá, aby se vytvořily jasné a zřetelné vzory, takže loga a vzory vytvořené metodou tlakového lití se často objevujína povrchu produktu a logo a vzorna povrchu produktu jsou často hladké. Vzhledem k tomu, že logo a vzor vytvořené metodou tlakového lití také vyžadují určitý tlak k vytvoření jasného vzoruna povrchu výrobků lisovaných z buničiny, logo a vzor produktů lisovaných z buničiny byneměly být vytištěnyna boční straně. výrobku, alena rovném povrchu. Takže při použití metody tlakového lití vzoru celulózového lisovaného produktu je vzor obecněnavrženna rovném povrchu produktu.

2. Metoda použití laseru k vytváření ochranných známek a vzorůna povrchu buničinových lisovaných výrobků

Metoda vytváření laserového vzoru pro výrobky lisované z buničiny je metoda vytváření vzorů, která využívá laser k ozařování určité části produktu lisovaného z buničiny, což způsobuje, že se povrchový materiál produktu lisovaného z buničiny odpařujenebo podléhá změnám barvy, čímž zanechává trvalou stopu. Laser může vytvářet různé znaky, symboly a vzoryna povrchu celulózových lisovaných výrobků. Aplikací laserového paprskuna povrch celulózových lisovaných výrobků docházína povrchu k fyzikální a chemické reakci, která odpařuje mělká vláknana povrchu celulózových lisovaných výrobků a zanechává stopu. Proto je toto logo trvalé, je obtížné sním manipulovat a vymazat jej a obecněnebledne.

Progresivita metody laserové výroby vzoru lisovaných buničinových produktů spočívá v tom, že laserový paprsek působícína povrch lisovaných buničinových produktů je bezkontaktním zpracováním, při kterémnedochází k mechanickému vytlačování ani mechanickémunamáhání, takženepoškodí zpracovávaný materiál. položky. Vzhledem k malé velikosti laseru po zaostření, malé tepelně ovlivněné oblasti a jemnému zpracování lze dokončitněkteré procesy, kterénelze dosáhnout konvenčními metodami. Laserové zpracování je rychlé, cenově výhodné a řízené počítačem.

3. Metoda vzorového inkoustového tisku pro výrobky lisované z buničiny

Metoda vzorového inkoustového tisku pro výrobky lisované z buničiny využívánabité částice inkoustu a princip vychylování vysokonapěťového elektrického pole k rozprašování textu vzoru a číselna povrch různých produktů lisovaných z buničiny. Jedná se o high-tech produkt, který integruje mechanickou a elektrickou integraci.

V současnosti jenejúspěšnější digitální inkoustová tiskárna UV inkoustová tiskárna, známá také jako piezoelektrická inkoustová tiskárna. Integrovaná tryska je ovládána stovkaminebo více piezoelektrickými krystaly pro ovládání více rozprašovacích otvorůna desce trysky. Prostřednictvím zpracování CPU je do každého piezoelektrického krystalu prostřednictvím řídicí desky vyvedena řada elektrických signálů. Piezoelektrické krystaly se deformují a inkoust je vystřikován z trysky a padána povrch pohybujícího se předmětu, čímž se vytvoří bodová matice, čímž se vytvoří text, číslanebo grafika. Poté se piezoelektrický krystal vrátí do původního stavu a díky povrchovémunapětí inkoustu se do trysky dostanenový inkoust. Vzhledem k vysoké hustotě inkoustových bodůna centimetr čtvereční lze piezoelektrickou technologii použít k tisku vysoce kvalitního textu, složitých log, čárových kódů a dalších informací a propojit databáze pro tisk proměnných dat. Přidáním variabilních datna určené místo je lze vytisknout společně se vzorem. Variabilnínástřik datnejenže dosahuje variability dat, ale umožňuje také změny barvy vzhledu dat, což umožňuje tisk komplexních duhových barev aneopakovatelný barevný tisk.

Použití konvenčních metod uvedených výše k vytvoření log a vzorů může učinit povrch lisovaných výrobků z buničiny bohatým a barevným. Potravinářské obaly z lisované vlákniny a průmyslové obaly z lisované buničiny, jako je lisovanénádobí z buničiny, palety lisované z buničiny, lisované dřevovláknité desky a misky, víčkana poháry lisované z buničiny atd., všechny mohou mítna svých površích různé vzory a loga.