bul
Новини
Новини

Приблизително 3,27 милиона кутии за храна се използват ежедневно, а отпадъците за вкъщи се превръщат в слабо звено в класификацията на боклука

29 Jun, 2024 11:44am

Приблизително 3,27 милиона кутии за храна се използват ежедневно, а отпадъците за вкъщи се превръщат в слабо звено в класификацията на боклука
 
„Тазгодишният доклад за работата на правителството „споменава задълбочаване на пилотната програма на„ революция на боклука “, насърчаване на пълното покритие на класификацията на боклука и точките за изхвърляне, изграждане на всички категории терминали за изхвърляне и стремеж да се превърне в първата партида градове без отпадъци на провинциално ниво Като професионалист в областта на оценката на въздействието върху околната среда и въпросите, свързани с опазването на околната среда, Лиу Циен, член на Общинския комитет на Китайската народна политическа консултативна конференция, внимателно улови съответното съдържание относно опазването на околната среда и класификацията на боклука в „Доклада за работата на правителството“. .\".
 
Понастоящем пазарът на онлайн доставка на храна и кетъринг в Китай поддържа бърз растеж, особено след избухването на епидемията, и Jinhua не е изключение. По консервативни оценки, общият дневен обем на поръчките на трите основни платформи за доставка на храна в нашия град, Ele.me, Meituan и Baidu, е около 1 милион, със средно потребление от 3,27 пластмасови кутии\/чаши за храна за еднократна употреба на поръчка. Това означава, че доставката на храна ще генерира около 3,27 милиона отпадъци от хранителни кутии на ден, много голямо количество от които не включва найлонови торбички, остатъци от храна и други отпадъци.
 
Въздействието на такова голямо количество отпадъци от доставката на храна върху околната среда не може да бъде подценявано.
 
Liu Qian представи, че материалите, използвани в опаковките за храна за вкъщи, са предимно полипропилен и полиетилен, които са трудни за разграждане и са предимно смесени с остатъци от храна и маслени петна. Поради липсата на по-подробна система за класифициране и рециклиране, тези отпадъци за вкъщи обикновено се смесват директно с битовите отпадъци и се изгарят като други отпадъци, което не само оказва голям натиск върху терминалното изхвърляне, но също така причинява замърсяване на атмосферата. Предложение на член на комисията: Иновирайте методите за опаковане за вкъщи, за да постигнете намаляване на отпадъците при източника
 
Как да намалим вредата, причинена от отпадъците за вкъщи, когато храната за вкъщи се превърне в незаменим начин на консумация в съвременния живот?
 
„Първата стъпка може да бъде да започнем с иновативни методи за опаковане за вкъщи.“ Liu Qian вярва, че в реалността, че биоразградимите кутии за храна не могат напълно да заменят пластмасовите кутии за храна за еднократна употреба, е необходимо да се засили стандартизацията и надзорът на предприятията за храна за вкъщи. Могат да се предоставят субсидии за научни и технологични изследвания и разработки на свързани предприятия и чрез използването на биоразградими продукти за намаляване на данъците, предприятията за вкъщи могат активно да избират да използват по-удобни и екологично чисти алтернативни продукти, като кутии за храна от пулп, храна от захарна тръстика плочи и др., за да блокират \"бялото замърсяване\" от източника.
 
В процеса на консумация Liu Qian предлага зони с относително концентрирани класове да бъдат организирани като единици за извършване на целеви методи за сортиране и събиране на отпадъци от доставка на храна. Трябва да се създадат редовни и определени станции за сортиране и събиране, да се обновят иновативни канали за събиране и да се създаде стабилна система за сортиране и събиране на отпадъците от доставките на храна в сградите. Трябва да се създадат подходящи системи като система за отговорност на началника на етажа и система за отговорност на компанията, за да се засили управлението на сортирането и събирането на отпадъците от доставката на храна.
 
Освен това, в отговор на проблема с ниската рециклируема стойност и високите разходи за почистване и сортиране на кутиите за доставка на храна, които компаниите за рециклиране не желаят да рециклират, Liu Qian вярва, че това е необходимо за цялата индустрия, включително платформи, търговци и крайни потребители, за да работят заедно за свързване на веригата за рециклиране на отпадъци от доставка на храна, прилагане на система за отговорност на производителя и гарантиране, че съответните отговорни страни поемат отговорността за обработката на отпадъците от доставката на храна. В същото време се препоръчва да се предоставят данъчни стимули на предприятията за възобновяеми ресурси, за да им се даде възможност да оцелеят на пазара и да се даде възможност на законните предприятия за възобновяеми ресурси да работят нормално чрез пазарно ориентирани операции, като се формира интегрирана система за управление на отпадъците за отпадъци за вкъщи сортиране, оползотворяване (компостиране, рециклиране на кутии за храна), изгаряне и депониране.
 
„Разбира се, ние също трябва да увеличим публичността, за да насърчим гражданите да намалят ненужната консумация на храна за вкъщи и да сведат до минимум използването на прибори за храна за вкъщи, когато е необходимо“, каза Лиу Чиан.
 
Градът ни предприе действия за справяне с проблема с отпадъците при доставка на храна. Според Общинската служба за класификация на боклука в края на миналата година нашият град официално издаде мерки за прилагане за по-нататъшно засилване на контрола върху замърсяването с пластмаса и специално организира специална ректификация на пластмасови продукти за еднократна употреба за боклук за вкъщи; Насърчаване на платформи за доставка на храни и напитки за изпълнение на основната отговорност за намаляване и подмяна на съдовете за еднократна употреба за търговци, които са се установили, и добавяне на опции за оптимизация, като например броя на избраните от потребителя съдове за хранене; Насърчаване на използването на алтернативни продукти, които отговарят на изискванията за ефективност и безопасност на храните в индустрията за доставка на храни и напитки чрез методи като купони, точкови награди и отстъпки; Създайте пунктове за експресно рециклиране на опаковки и съоръжения за рециклиране на кутии за храна за вкъщи.