bul
Новини
Новини

Суровина за производство на формоване на целулоза 2: бамбукова маса

29 Jun, 2024 2:16pm

Бамбуковата целулоза е добра суровина за продукти за формоване на целулоза (формоване на растителни влакна). Бамбуковите влакна принадлежат към категорията на влакната със средна дължина, като свойствата са междинни между иглолистната дървесина и широколистната дървесина.

Продуктите, произведени с помощта на бамбукова целулоза, имат силна издръжливост и са по-малко склонни към напукване при производството на дълбоки продукти. Повърхността е гладка и деликатна, с висока белота. Въпреки това, след триене на повърхността на продукта, лесно се произвеждат плюшени влакна. Когато делът на използваната бамбукова маса надвишава 40%, трябва да се извърши обработка на смилане, за да се елиминира появата на мъхести влакна по повърхността на продукта.

Бамбуковата маса често се използва за производство на вътрешни палети за опаковки от висок клас за мобилни телефони, опаковки за козметика и съдове за хранене. Това е добра суровина за формоване на целулоза. Производството на продукти със сложни форми, малки наклони и R ъгли обикновено изисква добавянето на определена част от бамбукова маса. Поради ценността на ресурсите от бамбукова целулоза и малко по-високата й цена в сравнение с целулозата от торбичка, в момента тя се използва най-вече в определено съотношение с влакна от торбичка за увеличаване на производителността и намаляване на разходите.