swe
Nyheter
Nyheter

Mönsterframställningsmetod för massaformade produkter

29 Jun, 2024 11:13am

Trycktekniken för platt papper har blivit mycket mogen, men som en massaformad produkt känd som tredimensionellt papper har den tredimensionella massaformade produkten en mängd olika former och former. Den ojämna ytan som tycks matcha förpackningsmaterialet medför olägenheter för yttrycket av massaformade produkter. Men att lägga till logotyper och olika mönster på ytan av massaformade produkter kan få tredimensionella massaformade produkter att framstå vackrare och mer distinkt.

På grund av komplexiteten hos ytan på massaformade produkter finns det förnärvarande flera vanliga metoder för att göra logotyper och mönster på ytan av massaformade produkter:

1. Pressgjutningsmetod för framställning av ytmönster av massaformade produkter

Logotyper och olika mönster är graverade på varmpressnings- och formformen. Under tillverkningsprocessen av massaformade produkter överförs våta ämnen till varmpressnings- och formningsformen för varmpressning och formning. Efter torkning har produktens ytanaturligtvis motsvarande logotyper eller olika mönster.

Logotypen och mönstret som produceras med formnings- och pressgjutningsmetoden är relativt enkla, med konvexa och konkava former på produktens yta. Sidan med screentryck på produkten är svår att pressgjuta för att bilda tydliga och distinkta mönster, så massagjutna logotyper och mönster bildade med pressgjutningsmetoden visas ofta på produktens yta, och logotypen och mönstret på produktytan är ofta slät. På grund av det faktum att logotypen och mönstret som genereras av formgjutningsmetoden också kräver ett visst mått av tryck för att bilda ett tydligt mönster på ytan av massaformade produkter, bör logotypen och mönstret för massaformade produkter inte tryckas på sidan av produkten men på en plan yta. Sånär man använder den formgjutna formgjutningsmetoden för massaformade produktmönster utformas mönstret i allmänhet på produktens plana yta.

2. Metod för att använda laser för att producera varumärken och mönster på ytan av massaformade produkter

Lasermönsterframställningsmetoden för massaformade produkter är en mönsterframställningsmetod som använder laser för att bestråla en viss del av den massaformade produkten, vilket gör att ytmaterialet hos den massaformade produkten förångas eller genomgår färgförändringar, och därigenom lämnar ett permanent märke. Laser kan skapa olika tecken, symboler och mönster på ytan av massaformade produkter. Genom att applicera en laserstråle på ytan av gjutna massaprodukter sker en fysikalisk och kemisk reaktion på ytan, som förångar de grunda fibrerna på ytan av de gjutna massaprodukterna och lämnar ett märke. Därför är detta logotypmärke permanent, svårt att manipulera och radera och i allmänhet bleknar det inte.

Progressiviteten hos laserproduktionsmetoden för mönstret av gjutna massaprodukter är att laserstrålen som verkar på ytan av gjutna massaprodukter är beröringsfri bearbetning, som inte producerar mekanisk extrudering eller mekanisk påkänning, så den kommer inte att skada den bearbetade föremål. På grund av den lilla storleken på lasern efter fokusering, det lilla värmepåverkade området och den fina bearbetningen, kan vissa processer som inte kan uppnås med konventionella metoder slutföras. Laserbehandling är snabb, kostnadseffektiv och datorstyrd.

3. Mönsterbläckstråleutskriftsmetod för massaformade produkter

Mönsterbläckstråleutskriftsmetoden för massaformade produkter använder laddade bläckpartiklar och principen om högspänningselektriskt fältavböjning för att spraya mönstertext och siffror på ytan av olika massaformade produkter. Det är en högteknologisk produkt som integrerar mekanisk och elektrisk integration.

Förnärvarande är den mest framgångsrika digitala bläckstråleskrivaren UV-bläckstråleskrivaren, även känd som den piezoelektriska bläckstråleskrivaren. Det integrerade munstycket styrs av hundratals eller fler piezoelektriska kristaller för att styra flera sprayhål på munstycksplattan. Genom behandlingen av CPU:n matas en serie elektriska signaler ut till varje piezoelektrisk kristall genom drivkortet. De piezoelektriska kristallerna deformeras och bläck sprutas ut ur munstycket och faller på ytan av det rörliga föremålet och bildar en punktmatris och bildar därigenom text, siffror eller grafik. Sedan återgår den piezoelektriska kristallen till sitt ursprungliga tillstånd, och på grund av bläckets ytspänning kommernytt bläck in i munstycket. På grund av den höga tätheten av bläckprickar per kvadratcentimeter kan piezoelektrisk teknik användas för att skriva ut högkvalitativ text, komplexa logotyper, streckkoder och annan information, och koppla ihop databaser för utskrift av variabel data. Genom att lägga till variabel data på den angivna platsen kan den skrivas ut tillsammans med mönstret. Variabel datasprayning uppnår inte bara datavariabilitet, utan tillåter också förändringar i utseendets färg på data, vilket möjliggör komplexa regnbågsfärgutskrifter och icke-repetitiva färgutskrifter.

Att använda de konventionella metoderna somnämns ovan för att skapa logotyper och mönster kan göra ytan på massaformade produkter rik och färgstark. Livsmedelsförpackningar i formgjutna fibrer och industriella förpackningar av gjuten massa, såsom massagjuten servis, massagjutna pallar, formgjutna fiberskivor och skålar, massagjutna kopplock etc., kan alla ha olika mönster och logotyper på sina ytor.